Prosadit se v takové konkurenci, jakou pro vás představuje Edin Džeko, není ani pro mladou českou naději vůbec snadné, což jí stále ubírá na sebevědomí, až si člověk říká, kdy se to prolomí a vedení začne jednat. Další šance by mohla přijít už v létě, kdy se Patrika Schicka pokusí získat jeho předchozí zaměstnavatel.

Dnes již dvaadvacetiletý odchovanec pražské Sparty toužil po tom, že se AS Řím pro něho stane jakousi přestupovou stanicí, která jej bude moct vést klidně i k větším cílům. Aby je ale mohl naplnit, musel by se nejdřív prosadit v hlavním městě Itálie, kde bohužel od svého příchodu značně výkonnostně tápe.

Trenér Vlků si je vědom ambic klubu, a proto na hrotu dává raději přednost zkušenému Džekovi, což Schicka staví buďto na pravé křídlo, nebo rovnou na lavičku. Z této pozice se sice občas podívá na trávník jako střídající hráč, nicméně ani proti „unavené“ obraně soupeře se není schopný gólově prosadit.

Někdo radí, aby to s ním Římané nevzdávali, ale pak se tu najdou tací, co říkají, že by bylo nejvhodnější českého útočníka prodat a výtěžek z jeho přestupu použít do jiného ofenzivního klenotu.

Jak tato situace dopadne, to zatím nedokážeme s přesností určit, ovšem jisté je, že o Patrika má zájem jeho bývalý zaměstnavatel Sampdoria Janov, ve které Schick nakopl svou střeleckou kariéru a v níž během sezony 2016/17 jen v rámci ligového dění dal 13 branek.

Na tento počin, zdali se ke svým starým spoluhráčům vrátí, by mohl navázat a pak třeba i chytit gólovou slinu, jež by mu později zaručila druhou šanci v nějakém „velkém“ klubu. Přesně tento postup mu radí přední fotbalové ikony.