Že je Zlatan Ibrahimovič jediným hráčem, který rád mění kluby? Pak jste ještě asi neslyšeli o tomto uruguayském borci jménem Sebastián Abreu, jenž svým počinem láme světové rekordy.

O velice nevšední, avšak zároveň kuriózní událost se postaral dvaačtyřicetiletý rodák z Minasu, pro něhož se láska k fotbalu proměnila na takový cestovatelský koníček. Žádný profesionální hráč, a že se jich mezi námi našlo už hodně, si ve své kariéře nezahrál za osmadvacet týmů.

Jak je ale možné tohle všechno stihnout? Někdy k tomu jsou zapotřebí i tři přestupní stanice během jednoho kalendářního roku, což je nám příkladem i nyní. Krajan fotbalistů, jako je Suárez, Godín nebo Cavani, se dohodl na angažmá u brazilského celku Rio Branco, čímž bude jen za rok 2018 oblékat dres již třetího mužstva.

My musíme podotknout, že se rozhodně nejedná o žádného amatéra, o něhož by nebyl zájem. Tento téměř dvoumetrový útočník, jenž vstoupil na nejvyšší fotbalovou scénu v roce 1995, si zahrál i na prestižních turnajích, mezi nimiž můžeme uvést světový šampionát z roku 2002 nebo tři turnaje Copa América.

Jak dlouho mu ještě vydrží chuť, to se zatím neví. Proslýchá se, že bý Abreu zaokrouhlil svou kariéru na třiceti různých destinacích, jenže prozatím se nejedná o žádné oficiální informace. Navíc by tato zpráva mohla být „urážkou“ jeho nového zaměstnavatele, který nicméně musel tušit, jaký typ hráče si do týmu přivádí.