Ačkoliv Manchester United předvádí v této sezoně výkony jako na houpačce a od bláta často přechází do louže, pak je tu jedna věc, na kterou může být hrdý. Tou je přínos, jaký týmu přinesla nová portugalská posila Diogo Dalot.

Mladý obránce přešel z Porta, v jehož dresu u seniorského mužstva se ani pořádně neohřál. Aniž by toho v lize nahrál nějak moc, United potřebovali pravého beka, tento jim uvízl v hledáčku a rázem bylo nač se těšit. Pokud něco výrazně nadchlo, tak to byly jeho centry.

„Všichni vědí, jaký potenciál v sobě tento hoch nese. Sice nejsem jedním z těch, kteří by rádi někoho srovnávali, ale tady musím přiznat, že se nám tu dost možná rýsuje nový Gary Neville,“ vychvaloval si manažer Rudých ďáblů.

Fanoušky žádá o trpělivost. „Nesmíme zapomínat na to, že mu je stále jenom devatenáct a hodně se toho musí ještě učit. Není možné, aby předváděl nějaké extrémní výkony zápas co zápas. Vše má svůj čas,“ dodával.

Dané tvrzení je potřeba vzít opravdu s nadhledem. Sezona je sice ve své polovině, ale Diogo v ní toho ani moc nenahrál. Měl i své stinné chvilky, přičemž ty lepší přišly zrovna proti papírově znatelně slabšímu soupeři, jako je například Fulham.

Na druhou stranu je třeba dodat, že kdyby tah s Dalotem vyšel, pak si ďáblové našli náhradu na kraj obrany na několik dlouhých let dopředu. Jedná se zrovna o pozici, na níž mají dle slov manažera problémy, ovšem rozhodli se neutrácet podobně jako jejich městský rival Citizens, aby ten problém vyřešili.