Tak dlouho se o tom mluvilo, že vše bylo jen otázkou času, než to bude oficiálně oznámeno. Seattle se od sezony 2021/22 připojí k nejprestižnější hokejové soutěži světa.

Zámořská NHL se možná ještě chvíli vzpamatovává z šoku, který si pro ni připravili Zlatí rytíři z Las Vegas, neboť se hned ve své první sezoně dostali až do finále playoff, a nyní bude muset skousnout dost možná další překvapení.

Vše je odvozeno od pravidel, kterými se řídily ostatní týmy předtím ještě třicetičlenné ligy, když musely uvolnit několik svých opor k přestupu. Zástupci Golden Knights si pak měli možnost vybrat, jakým hráčům dají příležitost, díky čemuž si složili unikátní tým trhající samé rekordy.

Ve stejných podmínkách se nyní ocitne i Seatlle, jehož vedení se nechalo inspirovat nečekaným tažením druhého týmu z velké nevadské pouště a rádo by se tak pokusilo o něco podobného.

Kde to odstartuje, to je nám už teď jasné. Kromě sezony, jež začne za tři roky, se nový klub ze státu Washington připojí k Pacifické divizi (tedy mezi Anaheim, Los Angeles, Las Vegas, San José, Calgary, Edmonton a Vancouver), v rámci čehož se Kojoti z Arizony přesunou do Centrální divize, aby vyrovnali počet.

Domácím sídlem (stadion, na němž budou odehrány zápasy) se již podle oficiálního oznámení stala Key Arena, u níž se ještě ukončují plány na rozsáhlou rekonstrukci. Ta by si měla vyžádat až 750 milionů dolarů.

Jaké jméno si Seattle zvolí, to je ještě předmětem vyjednávání. Současná anketa nás odkazuje na tyto příklady: Totems, Emeralds, Rainers, Sockeys, Kraken, Renegades a Sea Lions. Největší přízni mezi fanoušky se prozatím těší poslední uvedený název.