Již od začátku léta, kdy Ronaldo opustil Real Madrid, se začalo spekulovat o tom, jaké zvučné jméno si vedení královského celku vybere jako náhradu. My to sice už víme, po kom Bílý balet touží, ale jako všude jinde, i zde se vyskytla zápletka…

Mauro Icardi je pětadvacetiletým osvědčeným hrotovým útočníkem, jehož tržní hodnota roste každým momentem, co se objeví na trávníku. Není se proto čemu divit, že si hráč jeho kvalit říká o stále větší zájem mezi evropskou smetánkou.

Důvod, proč se veleúspěšný tým z hlavního města Španělska poohlíží po posilách, není jen v odchodu slavné portugalské hvězdy, ale také v tom, že jádro jeho kádru pomalu, ale jistě stárne. První zvučná změna měla přijít na hrot útoku, ovšem zdali to bude zrovna Icardi, to se vůbec netuší.

„Jsem si vědom toho, co se na přestupovém trhu děje, jenom si nejsem jistý, že pro mě nastal ten správný čas, abych nad takto velkou věcí v současné době mohl vůbec uvažovat,“ uvádí stěžejní hráč Interu Milán.

Vše je odvozeno od jeho ambic, které by rád naplnil u svého aktuálního zaměstnavatele. „Než se budu někam stěhovat, chtěl bych vyhrát s Interem nějakou trofej. Vždy si jako hráč stanovím jisté cíle, jakých se snažím dosáhnout, a toto je nepochybně jeden z nich,“ dodal.

Výsledek je tedy pro nás jasný. Buďto se modročernému milánskému klubu podaří ukořistit nějakou trofej v této sezoně (což je v rámci domácího titulu a obtížnosti evropských soutěží pro něj prakticky nemožné), nebo Icardi nastartuje na Apeninském poloostrově i svou druhou sezonu.

Real Madrid však smutnit nemusí. Když jeden přestupový cíl odpadne, povětšinou se vždy objeví další a ten nám už byl také odhalen. V hledáčku se objevil také i Harry Kane z londýnského Tottenhamu, jehož cenovka není sice nejnižší, zato on sám patří již k těm ověřeným kvalitám.