Deset sezon a dost. Původně nemělo dojít ani k tomuto číslu, nicméně dnes je za něj nizozemská hvězda více než vděčná. Jindy nestárnoucí křídelní opora bavorského celku však veřejnosti potvrdila, že se její kroky budou po této sezoně odvíjet jiným směrem.

Bayern v poslední době poměrně často řeší otázku ohledně omlazení kádru, kvůli čemuž došla řada i na vysloužené borce. Aniž by oni sami nebyli nuceni toto poněkud kruté rozhodnutí učinit z vlastní vůle, takový Arjen Robben v sobě tu sílu našel a provedl tak dříve, než by to za něj udělal někdo jiný.

„Mohu vám všem prozradit, že toto je má poslední sezona v Mnichově. Žádná další už nebude,“ nerozpakoval se brzy pětatřicetiletý křídelník. „Ničeho nelituji. Bayern je nejlepší volbou mého života. Zažil jsem v něm několik úžasných let. Teď je na čase předat otěže mladším,“ pokračoval.

Zdali se bude jednat o definitivní konec jeho kariéry, nebo si na „stará kolena“ vyzkouší ještě nějaké angažmá, to nám přesně neurčil. Podle všeho by rád ještě pokračoval, ovšem bude lepší když si počkáme na potvrzení.

Kdybychom zabrousili trochu do minulosti, přesněji o rok zpátky, kdy se podobně spekulovalo, jestli Robben v Německu zůstane, na jeho stůl přiletěla celá řada nabídek. Ty nejvážnější nás odkazovaly na bohatou Čínu, avšak ve hře byly i další evropské kluby, jejichž názvy nám Arjen prozradit nechtěl.

Hráč nosící symbolické číslo deset na zádech se tedy se svým chlebodárcem, jehož červený dres oblékal od roku 2009, rozloučí ve velkém stylu. Na svém kontě úspěchů má sedm ligových pohárů, několik DFB-Pokalů a jednu Ligu mistrů.