Byl jedním z klíčových mužů, který kdysi dotáhl Leicester City k zisku titulu. Tutéž roli zastával o sezonu v později v Chelsea, až se pomalu nepochybovalo o tom, že se jedná o nejlepšího defenzivního záložníka novodobé éry. Kdo ovšem ví, kde bude tento talentovaný středopolař hrát v příští sezoně…

Když se trenér Maurizio Sarri ujal kormidla londýnského celku, přišel tam s jasnou myšlenkou, která měla podpořit ofenzivní stránku fotbalu. Něco podobného se mu podařilo sice přetavit ve skutečnost, avšak jak už to bývá zvykem, každá válka má své oběti a nová strategie Chelsea vyšoupla Kantého z jeho oblíbené pozice.

Tento vzrostem nepříliš velký, zato velice obětavý hráč v otevřeném rozhovoru přiznal, že je jeho rolí nyní více tvořit hru. Úlohu tzv. „uklízeče“ přebral nově příchozí Jorginho (předtím stěžejní tvář Neapole), jehož si poručil sám manažer.

Co tedy bude dál? Londýňané pokračují ve své útočně laděné formaci 433, v níž se Kanté nějak nemůže prosadit. Ani předváděné výkony hráčů v modrém nejsou takové, jaké byly na začátku sezony, za což mimo jiné může i nabitý zimní program, avšak zrovna v případě francouzského středopolaře je to nezvyklé vychýlení k odlišnému stylu i jiným úkolům.

„Vidím to na něm a myslím si, že nejsem sám. V tuto chvíli bych se nedivil, kdyby N’Golo kývnul na nabídku takového PSG, protože ta hra by mu sedla daleko víc. Navíc by ho uměli i správně využít,“ nechal se slyšet například bývalý útočník ze Stamford Bridge Tony Cascarina, jenž přeje svému oblíbenému klubu jenom to nejlepší, ale bolí ho vidět, jak se zachází s jedním z největších klenotů týmu.

„Je to nejlepší defenzivní záložník na světě, o tom nemůže být žádných pochyb. Proto má nárok si říct, co potřebuje. A trenér by to měl vidět. Pakliže se tak nestane, nedivil bych se mu, kdyby si jednoho dne sbalil kufry a prostě odešel. Šancí k tomu měl a bude mít hodně…,“ uzavřel.