Většina lidí se řídí tím, že je důležité spát aspoň osm hodin denně. To je totiž doba, během níž má vaše tělo nabrat dostatek sil do dalšího pracovního dne. Jak to je ale v případě profesionálních sportovců? To nám prozradil sám Nick Littlehales.

Pro ty z vás, kterým toto jméno nic neříká, jedná se o bývalého ředitele obchodu prodávajícího matrace, jenž se v současné době věnuje speciálnímu poradenství. Pod svými křídly má několik známých fotbalových hráčů, v jejichž popředí není nikdo jiný než Cristiano Ronaldo.

Zdali sledujete hvězdného Portugalce pravidelně, pak víte, že se i napříč svému „pokročilému“ věku stále dokáže na hřišti měřit s fyzicky o deset let mladšími jedinci. Důvodem, proč to dokáže, není jenom pravidelný a pečlivý trénink, ale i odpočinek.

Vše je odvozeno od toho, jak dobře umí tělu dodat potřebnou energii. Ta přichází v podobě odpočinku, ovšem nejedná se o jeden dlouhý spánek, ale pět přerušovaných v rámci celého dne. Dle rady od Littlehalese, jenž se o tom nebál promluvit veřejně, se Ronaldo tímto heslem řídí.

„Manchester United, Chelsea, Real Madrid, Juventus a mnoho dalších fotbalistů nejen z těchto klubů si přišlo za mnou pro radu. Jde o to, že k největší únavě u člověka dochází mezi první a třetí hodinou odpolední, což je kolikrát také časem, kdy nám začínají zápasy,“ vysvětloval.

Pak pokračoval. „Proto je důležité, aby byli hráči co nejvíce fit. Už přes dvacet let všem radím, aby si odvykli spát v noci na osm hodin, jak jsou zvyklí, a místo toho aby chodili spát pětkrát denně na devadesát minut. Výsledky se brzy dostaví,“ doplňoval.

Když už se člověk donutí k tomu, aby chodil několikrát denně na kutě, musí se také zbavit vší přebytečné techniky, která by ho měla během tohoto krátkého úseku rušit. Řeč je hlavně o mobilních zařízeních, televizi a dalších obrazovkách, jež oddalují usínání.