Niko Kovač přišel do Bayernu Mnichov s jasnou vizí, která měla navázat na představy jeho úspěšného předchůdce. Během svého krátkého panování se ovšem ve velkých plánech, jaké si s sebou do Bavorska přinesl, zamotal a teď si jej vedení povolalo na kobereček.

Slavný mnichovský celek se zase jednou ocitá v situaci, kdy už se jisté přestavbě mužstva neubrání. Celá věc by ovšem nebyla tak horká, kdyby se současnému chorvatskému kormidelníkovi ze svých hráčů podařilo vymáčknout něco více. Jeho trenérské praktiky navíc balancují na hraně snášenlivosti.

„Nerozumíme tomu, co se teď v týmu děje. Důvod, proč se k tomu nechceme vyjadřovat, je ten, že se snažíme muži, kterého jsme si sami vybrali, ponechat volnou ruku, aby nás přesvědčil, že je ten pravý pro tuto pozici,“ pohrozil šéf Bayernu Uli Hoeness.

Nejvíce mu asi vadí ta neustálá rotace, díky níž se mistr z minulé sezony ocitá na takové výkonnostní houpačce. „Jak jsem naznačil, nerozumíme tomu, ale snažíme se to přijmout. Vidíme trenéra, který je ochotný bojovat, ale zase si nejsme jisti, zdali to půjde touto cestou,“ tlumočil slova ze zasedání.

Zdali se Niku Kovačovi podaří dohnat stále se vzdalující Dortmund, to nám napoví až čas. Kdyby ale u kormidla zůstal i nadále, bude pro něho důležité nahradit jindy neodmyslitelné ikony Francka Ribéryho a Arjena Robbena.

Sázka by měla jít zejména na mladé hráče, neboť jak se vedení nechalo slyšet, nehodlá se vydat cestou praní špinavých peněz, jako to v současné době dělá třeba PSG nebo Manchester City, což je vůbec nejvíce utrácející tým na celém světě.