Jindy nadějný talent, dneska častý terč kritiky. Když francouzský křídelník přišel do Barcelony, očekávalo se od něj, že bude třeba jednoho dne schopný vyrovnat ofenzivní služby Neymara, ba dokonce i Messiho, jenže k tomu zatím vůbec nedošlo…

„Nečekáme sice, že může být tahounem mužstva, ale na hřišti by občas mohl předvádět něco víc. Je to talentovaný hráč, jenom to prostě potřebuje pochopit i on sám. Pak tomu přizpůsobí svůj přístup,“ nechává se slyšet kouč Valverde.

Ačkoliv současné zprávy nemusí být zrovna příjemnou melodií pro uši zejména katalánských fanoušků, pak přesto (alespoň dle slov trenéra) se stále mladý hráč ničeho bát nemusí.

„Víme, že na fotbalisty, jako je třeba on, se nesmí příliš tlačit. Vše má svůj čas. Všichni tady pevně věří, že ten talent má v sobě, jenom ho musíme z něho nějakým způsobem vydolovat,“ pokračoval šéf lavičky.

Jakou metodou se to z něj dostane? „Musí se více zapojit do tréninkových procesů. Tam to všechno začíná. Pokud jsem ho někdy vynechal z nominace na zápas, bylo to proto, že na tréninku nebyl tak dobrý,“ vysvětluje.

Pak se ovšem opakoval. „Uděláme, co bude v našich silách, abychom mu pomohli uspět. On sám ví, že když chce, tak může dávat góly, opravdu krásné góly, jenom musí najít stabilitu ve svých výkonech,“ doplňuje.