Španělská reprezentační jednička, která v dresu Rudých ďáblů září již od sezony 2011/12, stále nepodepsala se svým chlebodárcem ze severu Anglie novou smlouvu, a tak se dost nahlas spekuluje o tom, že její plány již Manchester nezahrnují.

Tyto zprávy nám v současné době podpořila media z Francie, která koketují s tamním největším klubem a snaží se naslouchat jeho potřebám. Původně se hovořilo pouze o posile do středu zálohy, s níž se mimo jiné stále počítá, ale nyní k tomu přibyl i brankářský post.

Ačkoliv se PSG podařilo v létě doladit příchod dlouhodobé opory Juventusu (Gianluigiho Buffona), tak přesto jej neberou jako dlouhodobé řešení. Příchod Davida De Gey by oproti tomu znamenal kvalitní záplatu na několik let dopředu.

Danou novinku nám podpořily i informace hovořící o nabízeném platu. Pařížané chystají velkolepou nabídku, jež by osmadvacetiletému brankáři zajistila příjem 15 milionů liber ročně, což by mu v době čtyřletého předpovídaného kontraktu v přepočtu na českou měnu zajistilo 1,76 miliardy korun.

Podobná situace, kdy se velmi nahlas mluví o De Geově odchodu, nenastala poprvé. Španělský lapač střel byl již v létě roku 2015 spojován s přesunem k Realu Madrid, avšak celý přestup nakonec zhatilo opožděné poslání důležitých dokumentů. Manchester United si tak zajistil služby svého gólmana na dalších pár let, jimž na konci tohoto ročníku vyprší platnost.