Londýnská Chelsea vstoupila do této sezony již pod vedením nového manažera více než skvěle a poměrně dlouhý čas držela ladný krok se samotnou špičkou tabulky. Pak ale přišel zlom, jaký by se asi dal předpokládat.

A něco podobného se stává, pokud vyprší impulz, jenž vám dodá nový lodivod týmu. Jeho taktika sice přináší pohledný fotbal, nicméně i na tuto část soupeři začínají nalézat recept. Nejedná se však o něco, s čím by kouč Maurizio Sarri nepočítal.

„Podíváme-li se na nás třeba v porovnáním s Manchesterem City, pak je vidět jistý rozdíl. Ten ale není v kvalitě, nýbrž v odhodlání a pak přístupu,“ nechává se slyšet italský architekt úspěchu, který nepočítá s tím, že by Blues mohli vyhrát titul.

Důvod nám ihned vysvětlil. „Jde o to, že nejsme na takové mentální úrovni jako naši konkurenti (tím myslí zejména Reds a Citizens). První ligová utkání nám sice ukázala, čeho jsme schopni, ale pak postupně naše síly opadly, což by se nám nemělo stávat,“ uvádí.

A právě tady je kámen úrazu pro velice nabitou zimní část Premier League. „Je potřeba být agresivnější a odhodlanější v každém zápase, do jakého vstoupíme. Nejenom tedy v těch, ve kterých si to usmyslíme,“ nabádá, že by hráči okolo Hazarda, Kantého a Jorginha měli vždy na hřišti nechat 100 % ze svých možností.

Pak ale doplnil a uzavřel: „Není mezi námi takový rozdíl. Kvalitu porvat se o trofeje máme, jde jen o to vypilovat tu psychickou stránku věci. Občas si můžeme sáhnout až na dno, ale nesáhneme. Takové věci potřebují čas.“