Nejprestižnější bojová soutěž planety, která se na půdě starého kontinentu představila v Anglii, Polsku nebo v Holandsku, zamíří také do České republiky.

Poslední dny se o tom spekulovalo a nakonec nám byla odhalena odpověď. UFC dlouhá léta spolupracovalo se stanicí Fox, jíž na přelomu tohoto roku končí aktivní smlouva, a po ní se ke slovu dostane konkurenční ESPN, která sice ještě není ve funkci, ale už tak potěšila české příznivce bojových sportů.

Dle zpráv, které k nám putují přímo z centra dění, se skupinka odvážných bojovníků z nejprestižnější MMA soutěže planety představí v pražské O2 aréně 23. února 2019 na akci, jež se ponese pod názvem UFC Fight Night 145. Bude se jednat již o třetí turnaj vysílaný pod novou stanicí. Předchozí dva zaujmou své místo ve Fortaleze (Brazílie) a Brooklynu (New Yorku).

A jaké bude obsazení? To je zatím předmětem vyjednávání. Jelikož se nacházíme teprve v listopadu, hlavní karta by se orientačně měla začít plnit někdy v prosinci, přičemž nejpozději v lednu bychom už definitivně měli mít jasno.

Co se českého zastoupení týče, bylo nám odhaleno jméno zápasnice Lucie Pudilové. Ve hře je například také Jiří „Denisa“ Procházka, kterého UFC již v minulosti lanařilo, jenže on zůstal v Japonsku, kde funguje pod značkou Rizin. Není však vyloučeno, že druhému vábení už neodolá.

Mezi dalšími kandidáty můžeme zmínit třeba Vémolu, Deáka či Kozmu, ovšem i ti také mají u svých chlebodárců smlouvu, a tudíž dělat nějaké závěry už teď je poněkud předčasné.

Co je pro nás podstatné, jest to, že se věci opravdu daly do pohybu a Česká republika se v novém roce opět o něco zvýrazní, a pokud by v ní uspěl i nějaký domácí zástup, bylo by to super.