Chvíli se spekulovalo o tom, že pokud půjdou aktivně hrající fotbalisté s potenciální pravdou ven, stanou se terčem kritiky nejenom na hrací ploše, ale i mimo ní. Tuto domněnku nám trošku svérázným způsobem potvrdil Olivier Giroud.

Dle slov současného útočníka Chelsea, který ještě nedávno oblékal dres konkurenčního Arsenalu, by takové osobnosti, které by svou sexuální orientaci přiznali byť jen v kabině, čelili posměškům od spoluhráčů.

„V roce 2014 tu byl jeden hráč, Thomas, co vyšel s pravdou ven, ale rázem se mu přetočil život. Fotbal je sport pro chlapy, naše kabiny dýchají testosteronem, chodíváme společně do sprch, a proto není dobře, když tuto atmosféru naruší jiný faktor.

On sám ovšem popírá, že by k gayům nebyl tolerantní. „Soucítím s nimi. Já sám jsem se v Montpellieru připojil do boje za práva homosexuálů (vlastní fotografií na titulní straně jednoho magazínu). Jediné, co se snažím říct, je to, že fotbal na to není připravený,“ hlásí.

Kdysi v Arsenalu udělal něco podobného. „Když jsem byl požádán, abych nosil růžové tkaničky na podporu gayů, udělal jsem to také. Jsem zastáncem jejich práv, ovšem abych se opakoval, pro jejich dobro je lepší, když si pravdu nechají pro sebe,“ doplňuje.

Ačkoliv se jedná o poněkud tvrdé tvrzení, na jeho slovech něco bude. Již kdysi zástupci klubů řešili, jak se hráči soupeřů chovají k lidem jiné orientace, a vyšlo najevo, že takovíto fotbalisté jsou více faulováni než ostatní. Když se pak dostanou do slovní potyčky, protihráč jim to rovněž neváhá vytknout. FIFA by tedy musela přijít s nějakým zákonem, aby tuto negativní stránku věci vymýtila, pokud chce mít na trávnících klid.