Mladí a nadaní hráči jsou na přestupovém trhu velice žádaným zbožím, a tak se není čemu divit, že když se nějaký pomyslný talent objeví, hned kolem něho začne kroužit několik supů, kteří jsou přidruženi jenom k těm největším evropským klubům.

A jeden takový talent se objevil v nizozemském Ajaxu Amsterdam, kde záložní řady piluje jedenadvacetiletý Frenkie de Jong. Právě tento nadaný hráč, jehož v základní sestavě málokdy mineme, je spojován s přestupem do velkého klubu. My jsme však nevěděli, jaký si vybere, než se nám ozval on sám.

Jeho slova byla opravdu upřímná. „Již od raného dětství jsem se rád díval na Barcelonu a inspiroval se jejich hrou. Záložníci jako Xavi nebo Iniesta byli mými idoly a já strávil dlouhé hodiny sledováním jejich videí, abych pochytil aspoň něco z jejich sbírky dovedností,“ nechal se slyšet možný budoucí hráč katalánského celku.

Hrát po boku Messiho nebo Suáreze je zážitek na celý život. „Ta představa, že to nemusí být už jenom u videa, ale že to může být všechno skutečné, je pro mě až neuvěřitelná. Agent mi naznačil, jak by se situace mohla vyvíjet, takže uvidíme, co přinese čas, prozatím jsou pro mě důležité výsledky v této sezoně,“ doplnil nadaný středopolař.

Mladý de Jong nám tímto prozradil více, než bychom potřebovali vědět. Jeho ambice jsou vysoké a připojit se do rozjete mašiny, která chce každou sezonu vyhrávat všechny možné trofeje, je snem každého fotbalisty. Jeho nevyjímaje.