S ohledem na to, jakou pražskou Slavii zasáhla rozsáhla marodka, se nemůžeme divit, že se vedení klubu rozhodlo k dalšího velkolepému kroku. Dané informace nás nyní vedou do stále se rozvíjející čínské ligy, kde od začátku letošního ročníku hajil barvy tamního celku Cédric Bakambu.

S Bakambem jsme se mohli doposud setkat v tureckém Bursasporu, ovšem mnohem známější se stal v dresu Žluté ponorky (Villarreal), s níž během 75 zápasů (přibližně dvě a půl sezony) nastřílel 32 gólů.

Reprezentant Konga s francouzskými kořeny tak začal vábit čím dál více pozornosti, avšak jako již několik dalších jeho kolegů se nechal zlákat nabídkou z bohaté Číny, kde tuto sezonu hrával za Beijing Sinobo Guoan.

Sešívaní mají tu výhodu, že liga CLS již skončila a jejich vytoužený hráč je tak otevřený přivítat nové výzvy. Dle informací Nového deníku je momentálně Slavia připravena učinit potřebné kroky k tomu, aby sedmadvacetiletého forwarda získala.

Co je však podstatné, nemělo by se jednat o trvalý přestup, nýbrž jen o hostování. Zdali této dohody bude i část o případné opci na trvalý transfer, to je zatím ve hvězdách, nicméně vyloučit to nemůžeme.

Druhou podstatnou složkou věci je, že sám hráč je ochotný o návratu do Evropy vyjednávat. Slavii vlastní čínská společnost, která má dobré vztahy ve své zemi, tudíž ani v tomto ohledu by problémy být neměly.

Cédric Bakambu je momentálně nejhodnotnějším hráčem Afriky. Ačkoliv on sám se narodil ve Vitry-sur-Seine, které se nachází ve Francii, později upřednostnil i v rámci většího herního zatížení barvy Konga.