Aktivní sezona všech velkých lig se nám pomalu přehupuje do té zimní části a na nás je, abychom se poohlédli, jak moc se změnily cenovky jednotlivých hráčů, konkrétně tedy hlavně útočníků. V první desítce se klade důraz převážně na mládí, avšak najdeme v ní také nějaké již ostřílené borce.

Úplně tím nejvzácnějším ofenzivním klenotem planety je Kylian Mbappé z PSG, který se blýsknul nejenom na mistrovství světa v Rusku, kde mimo jiné bral se svým týmem zlato, ale nadmíru dobré výkony předvádí už dlouhou dobu. Pařížané měli tak trochu kliku, když si tento mladý útočník s talentem od Boha vybral právě Park princů jako svou další destinaci, protože o něho byl opravdu velký zájem z několika různých míst.

Druhé jméno nás určitě nijak nepřekvapí, jelikož náleží Harrymu Kaneovi. Tento nadaný muž, jenž obléká dres Tottenhamu Hotspur, je možná nejlepším klasickým hrotovým útočníkem novodobé fotbalové éry, a proto se nemůžeme divit, že se každé přestupové období mluví o jeho transferu k některému z evropských gigantů. Kdoví, třeba na to dojde již příští léto, jelikož třeba taková Barcelona bude hledat posily přímo na tento post.

Nejvyšší skok v rámci individuální hodnoty zaznamenal egyptský objev loňské sezony Mohamed Salah, jehož hodnota se téměř až zpětinásobila. Talentovaný křídelník hájící červené barvy Liverpoolu dával v minulé sezoně jeden gól za druhým, a i když letos jeho střelecké příspěvky podobně jako třeba u Romela Lukakua z Manchester United poněkud utichly, tak je jeho přínos ve hře vždy vidět. Kdyby si jej kdokoliv z konkurence chtěl pořídit, musel by na stůl vysolit neuvěřitelných 173 milionů eur. A to je navíc tato hodnota pouze orientační, neboť by kluby při případném přestupu požadovaly mnohem více.

A jak vypadá celá tabulka?

1. Kylian Mbappé (PSG) - 216 mil. eur
2. Harry Kane (Tottenham) - 197,3 mil. eur
3. Neymar (PSG) - 197 mil. eur
4. Mohamed Salah (Liverpool) - 173 mil. eur
5. Philippe Coutinho (Barcelona) - 171,3 mil. eur
6. Lionel Messi (Barcelona) - 170,6 mil. eur
7. Raheem Sterling (Manchester City) - 164,6 mil. eur
8. Romelu Lukaku (Manchester United) - 164,3 mil. eur
9. Antoine Griezmann (Atlético Madrid) - 157,7 mil. eur
10. Paulo Dybala (Juventus) - 155,6 mil. eur