Slovo dalo slovo a v dohledné době se samotné srdce Španělska dočká dalšího skvostu. Tentokrát se bude jednat o moderní pojetí jindy slavného stadionu, jenž je předurčen být tím „nejlepším“ na světě.

Prezident Realu Madrid se ničím netajil a přiznal, že plány, o nichž se již nějaký čas hovoří, se začínají realizovat a co nevidět začnou i nějaké stavební práce. Tento údaj je třeba brát trochu s nadhledem, nicméně renovace, jejíž hodnota sahá k 400 milionům euro, byla vedením klubu oficiálně potvrzena.

Fanoušci se mohou kromě nových míst těšit na zcela novou atmosféru. Ta bude doplněna jak uzavíratelnou střechou, tak i novými prostorami, jež pojmou k současné kapacitě 81 044 diváků o minimálně dalších 5 tisíc více.

Podle Florentina Péreze se nebude jednat o jen tak ledajaké dílo. V rámci jeho slov byly vybráni jenom ti nejlepší světoví architekti, aby ze svatostánku Bílého baletu učinili nejlepší stadion na světě. Jednalo by se o velice významný krok, který by podpořil klubové úspěchy na evropské scéně.

„Nebudu nikoho napínat, rekonstrukce je opravdu na programu a měla by začít poměrně brzy,“ svěřuje se současný šéf klubu. „Usilujeme o to dát světu najevo naši velikost nejenom úspěchy na hřišti, ale také v hledišti, a proto chceme vybudovat ten nejlepší stadion na světě,“ pokračuje.

Velikost značky Realu Madrid bude tedy kompletní. „Skloubíme vše, co toto mužstvo reprezentuje. Sílu na trávníku, ochozech, rostoucí mládeži, logu, trofejích atd. Chceme být samotným symbolem pro fotbal ve všech možných aspektech,“ doplňuje.

Menším vroubkem onomu tvrzení je jenom špatný start do nového ročníku LaLigy, který se nesl ve znamení nového trenéra Lopeteguiho, jehož cesta i napříč špatným výsledkům došla již ke svému konci. Královský celek tím ovšem o svou tvář nepřišel, jelikož tak velké historie se nezbavíte v pouhých pár dnech. To mimo jiné dokáží i nové zvučné posily, s nimiž se fanoušci seznámí už během následujícího přestupového období.