O největším celku francouzské Ligue 1 by se dalo říct, že to je mužstvo dvou tváří. Zatímco na domácí scéně nám trhá jeden rekord za druhým, tak na té evropské nevyzařuje ten potenciál, jaký se od něho čekal. Vše nakonec může skončit i nečekaným fiaskem již v základní skupině.

A právě kvůli této „nepěkné“ skutečnosti se musí mít hráči jindy bohatého a mocného klubu na pozoru. Vlastníci PSG již poslední dva, tři roky staví úspěchy na evropské scéně nad rámec těm z ligového dění, a proto se hráči nemohou divit, že pokud se jim tyto představy nepodaří naplnit, budou se moct z týmu pakovat.

„Nedokážu říct, co bude, ale rozumím tomu, jak současný přestupový trh funguje. Jakmile dosáhnete nějakého věku, tým začne uvažovat o vaší náhradě. Já sám se nikam nechystám, ale nebude-li můj klub chtít jinak, pak zvážím nějaké alternativy,“ reaguje uruguayský útočník Edinson Cavani na otázky novinářů.

Daná media také zajímalo, jestli by zkušený forward zvážil návrat do Neapole. „Jak jsem řekl, jsem v Paříži, takže nevidím důvod něco měnit. Větší problém ale přichází, pokud se zaměříme čistě jenom na dění v Lize mistrů. Máme ve skupině Liverpool a Neapol, což jsou velice obtížní soupeři,“ svěřuje se.

Může se tedy stát, že PSG ze skupiny nakonec vůbec nepostoupí? „V domácí soutěži se nám daří nadmíru skvěle, ale když se přesuneme na evropskou půdu, rázem se cítíme, jako by se něco změnilo. Určitě nebude dobré, pokud skončíme v Lize mistrů tak brzo, protože právě v ní chceme uspět. Nikomu z nás ani nad námi by se nelíbilo, kdybychom zklamali už v této fázi,“ doplňuje.

Co se tedy týče papírových předpokladů, Pařížané jen těžko s kýmkoliv na světě najdou konkurenci, avšak pokud se ta konkurence nedá měřit s nikým v turnaji, na němž bohatí šejkové chtějí brát to nejvyšší ocenění, může se stát, že v případě zklamání budou padat hlavy.

Jak nám píší francouzská media, jedna z uražených hlav by mohla patřit samotnému Cavanimu, který si je toho už nyní tak trochu vědom. Útočně laděná a obávaná trojka Neymar, Cavani, Mbappé by tak ztratila svého prostředníka, ale na druhou stranu by zase získala nějakou mladou ostřílenou posilu. Podle všeho to může být i Harry Kane z anglického Tottenhamu.