Kdysi obávaný brazilský záložník, kterému je dnes už osmatřicet let, si svými výkony říkal o jednu významnou smlouvu za druhou, až si lidé museli myslet, že má do konce života vystaráno. Jak se nám ale teď ukazuje, vše by mohlo být úplně jinak.

A nejedná se jen o plané řeči, nýbrž o podložená fakta. Celým jménem Ronaldo de Assis Moreira je podle dobře informovaného portálu football-italia.net na pokraji krachu. Brazilský soud to dokonce doložil tím, že mu odebral cestovní průkaz.

Pokud se ptáte, kde to začalo, všechny stopy nás vedou patrně do jeho rodné země, kde si před několika lety koupil ne zrovna malý pozemek, na němž se rozhodl stavět ještě dříve, než získal povolení. Soud mu tedy za tento prohřešek vystavil pokutu 187 tisíc liber.

Ronaldinhovi se daná situace nelíbila, a tak se rozhodl, že se proti rozsudku odvolá. Během sporu, o němž nemáme moc dostupných informací, ale dlužná částka najednou vzrostla na 2 miliony eur, což už rozhodně není zanedbatelná suma i pro hráče jeho rozměrů.

Aby toho na vysloužilého fotbalistu nebylo málo, on si rozhodl stát za svým a ani tuto dlužnou částku nezaplatil. Do toho se začaly objevovat spekulace, že neuhradil ani peníze, jež dlužil svému právníkovi, tudíž se mu všechny pokuty jenom navyšují.

Jak to všechno skončí? To sice nevíme, ale jisté je, že Ronaldinho o svou minulost jen tak nepřijde. On sám je totiž dodnes tváří několika značek, z nichž by měl mít nějaký stálý příjem. Kam ovšem tyto peníze putují, to nedokážeme předpovědět. Na svých účtech totiž údajně nemá více než 6 eur…