Je to sice už více než měsíc, co nám vyvrcholila největší bitva v dějinách celého UFC, avšak stále se o ní mluví. Fanouškům smíšeného bojového umění byl nabídnut k vidění nezapomenutelný zážitek, u něhož není jisté, jestli se vůbec bude opakovat. Kdo by však dozajista na reparátu trval, to je náš poražený borec.

Zatímco popularita ruského šampiona Khabiba Nurmagomedovat zase o něco stoupla, příznivci irského zápasníka museli přihlížet jenom tomu, jak nad ním má jeho soupeř povětšinu zápasu převahu. Pro takovouto porážku se zejména u tak velkého bojovníka, jakým Conor je, nenachází lehká slova, proto se není čemu divit, že hledá způsob, jak by mohl svou ztracenou reputaci opět napravit.

Nejlepší cesta je okamžitá odveta, jenže té brání hned dvě věci. Tou první jest vyšetřovací komise, která má určit délku trestu, jakou si oba aktéři vyslouží za svou účast v šarvátce, k níž došlo po skončení velkolepého duelu, a tou druhou je postavení v celkovém žebříčku. „Notorious“ nám totiž spadl o více než pět příček dolů, takže šance boje o titul se přesouvá na výše postaveného.

Nicméně pokud se jedná o pořadí, není to zrovna věc, na kterou by Conor hleděl. Ve své kariéře toho dokázal již mnoho, tudíž věří, že by Dana White (prezident UFC) mohl přiklopit očka a dát mu výjimku. Však to jsou jeho zápasy, z nichž má celá bojová organizace nejvíce peněz.

„Sešli jsme se s Conorem v Los Angeles a mluvili jsme společně více než hodinu,“ říká White, jenž veřejnosti tlumočil část rozhovoru. „Znáte ale McGregora… celou dobu nemluvil pomalu o ničem jiném než o odvetě s Khabibem. Nejraději by s ním bojoval klidně hned, ale nebude mu vadit, když si počká. My musíme také dbát na to, že tu jsou i další fighteři, co si zaslouží svou šanci,“ svěřuje se.

A mezi těmi dalšími je například Tony Ferguson. Muž, jenž byl svého času i prozatímním šampionem v divizi lehké váhy, avšak o svůj titul kvůli zranění přišel. Na svou šanci porvat se o mistrovský pás čeká už dlouho a jeho čekání je i s ohledem na vyšetřovací komisi o to delší. S úctou k němu všichni v UFC vědí, že tu nikdo jiný momentálně nemá větší právo ruského orla vyzvat.