Rivalita mezi týmy má mnoho podob, ovšem to, co se nám rodí v Itálii, je jakási nová forma nenávisti. Stará dáma už sedm let nekompromisně kraluje na domácím ligovém trůnu a jen máloco nasvědčuje tomu, že by to tuto sezonu mělo být jinak.

A právě tato dominance je podobně jako ve francouzské Ligue 1 v případě PSG předmětem velkých diskuzí. Když Carlo Ancelotti usedl na lavičku Neapole, slíbil, že se s týmem pokusí bojovat o titul, jenže tento cíl je o poznání těžší, než se na první moment mohlo zdát.

„Říká se o nás, že jsme něco jako anti-Juventus a rozhodně se tomuto označení nebudeme bránit. Je to totiž pravda a jsme na to i hrdí, protože jsme asi jediný tým v Serii A, který se turínského lídra nebojí,“ svěřuje se trenér Neapole.

„Není tu moc jiných týmů, co by mohly sesadit Juventus z trůnu. Jediný Inter vykazuje známky jakéhosi sebevědomí, ale jinak tu nikdo nemá takovou kvalitu,“ pokračuje lodivod Mertense, Koulibalyho, Insigneho a spol.

„Nezajímá nás, co si lidé myslí, je potřeba si jít za tím, čemu věříme my sami. A my chceme být úspěšní na každém bojovém poli, do kterého vstoupíme. V minulých letech nám chyběl jen kousíček, je potřeba se této vize držet,“ doplňuje.

Neapol je poměrně právem považována za hlavního rivala Staré dámy. Co se posledních sezon týče, v několika případech jí tlačila na paty, ale nikdy ji nepřetlačila. V tom minulém ročníku opravdu moc nechybělo.

Co je však zajímavé, tak fandové Juventusu Neapol za hlavního rivala nepovažují. Když měli v anketě hlasovat, jaké mužstvo berou za největšího protivníka, tak nejvíc hlasů dostalo milánské AC a vedle něho hned Inter. Na třetí pozici se usadil městský rival Turín FC.