Silná, ale pravdivá slova volil bývalý kapitán Rudých ďáblů, který momentálně už působí ve stále oblíbenější zámořské soutěži MLS. Hráč, jemuž se přezdívá „Wazza“ připomněl, že za jeho časů, kdy jej trénoval ještě legendární Sir Alex Ferguson, si hráči nedovolili jít proti svému manažerovi, jenže dnes už je všechno jinak…

A pro současné fanoušky Manchesteru United musí být vůbec těžké nejen přijmout, ale zároveň pochopit situaci, v níž se jejich milovaný klub nachází. Jedná se o taktickou chybu, vzpouru hráčů nebo nedostatek kvality na hřišti? Možná od všeho něco.

„Mrzí mě to a nezávidím jim to, v jaké situaci se momentálně nacházejí,“ reaguje Rooney na aktuální herní nedostatky mužstva ze severu Anglie. „Možná kdyby chytili formu, vyhráli pár zápasů v řadě, tak mohou uvažovat ještě o nějakém boji o špičku tabulky,“ doplňuje.

Na ten boj by ale bylo potřeba předvádět zcela jiné výkony. „Pamatuji si, když jsme hráli ještě pod velkým šéfem Fergusonem, také jsme někdy zažívali špatné období. Každý tým si tím projde, protože je nemožné, aby se vám dařilo věčně,“ svěřuje se.

Pak ovšem pokračuje. „Podstatné ale bylo, že nikdo z nás si nikdy nedovolil jít proti trenérovi. Pokud by se to stalo, ten dotyčný by nehrál... a u nás každý toužil bojovat o místo v základní sestavě. Nikdo nechtěl vypustit ani souboj, vždy jsme bojovali až do konce,“ nabádá, v čem by u současného kádru mohl být problém.

Mourinha však ještě neodepisuje. „Myslím si, že to je zkušený trenér, co ví, jak tuto nepříznivou situaci zvrátit. Hráči si jenom potřebují uvědomit hodnoty klubu, za který hrají, protože bez toho by to nešlo. Nechce se mi tomu věřit, a ani tomu nevěřím, že by někdo úmyslně podkopával trenérovu práci. To by si za nás nikdo nedovolil,“ doplňuje.