V době, kdy Neymar přestupoval za rekordní částku z Barcelony do PSG, se někdy až dost nahlas hovořilo o tom, že tak činí jenom proto, aby mohl konečně vystoupit ze stínu Lionela Messiho. Možná na tom něco bude, což sami nedokážeme přiznat, nicméně on tuto možnost popírá a dodává: „Messi je jedním důvodů, proč jsem si pobyt na Camp Nou užil.“

Pokud byste se někoho zeptali, kdo jsou dva nejlepší fotbalisté v dnešní době, možná i více jak 90 % lidí vám poví, že Cristiano Ronaldo a Messi. Podobný názor sdílí i náš velice dobře technicky nadaný brazilský hrdina, který se to dokonce nebál veřejně přiznat.

„Jestli se mě kdokoliv zeptá, zdali je nějaký hráč lepší než já, řeknu mu, že to je jak Ronaldo, tak i Messi. Tito dva hráči jsou ikonami dnešního fotbalu, bez nichž si tu hru pomalu ani nejde představit,“ překvapuje Neymar při své výpovědi.

Na svůj čas v Barceloně bude až do smrti rád vzpomínat. „Je to tak jako všude jinde. Když hrajete po boku takového jména, jako je Lionel Messi, nemůžete jinak, než si tu hru vychutnávat s ním. Už jenom jeho přítomnost vás dělá lepšími,“ uvádí.

Takže se i on sám něco od argentinské hvězdy naučil? „To nepochybně. Ať už to bylo v zápase, na tréninku nebo jen při sledování,  pokaždé mi to něco dalo. On je snad jedinou osobou na celém světě, která dělá všechno s takovou lehkostí,“ pochvaluje si svého bývalého kolegu.

Setkají se ještě někdy spolu v jednom týmu? „To si nemyslím. On je ve Španělsku a já ve Francii a pochybuji, že jeden nebo druhý svůj klub opustíme. Jsem Messimu hodně vděčný, protože nebýt jeho, nejsem tím hráčem, jakým jsem dnes, ale pokud se setkáme, tak pouze už jen jako soupeři,“ doplňuje Neymar.