Mateo Kovačić se během letního přestupového období přesunul na Britské ostrovy, kde si jej vyhlédla Chelsea na roční hostování. Zdali se tento transfer ale změní v trvalý přestup, to se přesně nevědělo, a proto bylo na čase se zeptat samotného hráče.

A čtyřiadvacetiletý chorvatský záložník ihned neváhal dát najevo své pocit. „Opravdu se mi v Chelsea líbí. Moje rodina si to tu užívá, což je asi to nejdůležitější, ale stále je poměrně brzo mluvit o tom, zdali tu zůstanu i nadále,“ svěřuje se hráč, který v Realu nedostával tolik prostoru, proto byla volba nového prostředí logickým řešením.

Za Blues nastoupil rovnou do osmi utkání v rámci Premier League, přičemž do dvou naskočil jako střídající hráč. „Ty zápasy jsou složitější, než tomu bylo v LaLize,“ přiznává upřímně, „tady prakticky nemůžete proti nikomu vydechnout, každý váš omyl soupeř trestá, a proto je potřeba být za každých okolností pohotový,“ pokračuje.

Takže je anglická liga těžší? „To nepochybně. Snažím se na sobě pracovat, abych do týmu co nejlépe zapadl, a myslím si, že se mi to i daří. Nemám kvůli tomu ani moc času na výlety (směje se), ale to je v pořádku, ze všeho nejdůležitější jsou výsledky klubu a ty zatím máme. Snad si podobné tempo udržíme i nadále,“ hodnotí dosavadní průběh sezony.

A co tedy po ní? „Jak jsem už jednou řekl, netuším, co přinese má budoucnost. I kdybych bych, tak to nedokážu zatím předpovědět. V Chelsea jsem sice velice šťastný, ale také jsem připravený vyslechnout volání Realu, když mě bude potřebovat,“ dodává střední záložník, jehož služeb si v hlavním městě Anglie všichni velice váží.