Když už se zdálo, že Sparta pod taktovkou staronového trenéra opět našla ten správný impuls a chuť do hry, tak nastal opakovaný kolaps, který zejména na hřištích soupeřů nedělá klubu z hlavního města dobrou vizitku.

Letenští nedokáží navázat na jakousi stabilitu ve svých výkonech, o čemž se fanoušci družiny Zdeňka Ščasného opět a znovu přesvědčili na horké zlínské půdě, kde museli přihlížet tomu, jak jejich tým podléhá tamnímu výběru gólem z 86. minuty 1:0.

Tento zápas nalil čerstvou krev do žil především Ševcům, kteří se v posledních zápasech snažili, ale výsledkově propadli. Bylo asi jen otázkou času, než ten nádech přijde, ovšem ke smůle pražského celku to bylo zrovna proti nim.

„Sparta dříve bývala silnější, ale to každopádně neznamená, že bych chtěl znehodnotit její snahy,“ říká lodivod Michal Bílek, „pokaždé se jedná o fotbalový svátek, když se s ní střetnete, a o to víc si tu výhru potom vychutnáte,“ pokračuje.

„Bojovali jsme všemi silami, takže ty tři body jsou pro nás nakonec zasloužené. Bylo to utkání, na nějž nezapomeneme celý život. Opravdu cítím, že tato výhra nám dodala pocit uspokojení,“ uvádí bývalý trenér české reprezentace.

Co teď dál ale se Spartou bude? Poslední tři zápasy venku se nesly na třech shodných porážkách 1:0 a každému, až tedy snad na jeden duel, předcházel podobný průběh. V rámci toho se začalo znovu spekulovat, jestli je pan Ščasný tím správným mužem na svém místě.

Odpověď na tuto otázku bychom se mohli dozvědět již nadcházející víkend, během něhož na nás čeká derby pražských „S“. Slavia ve své dosavadní top formě zavítá na Letnou, kde bude chtít navázat na svou dosavadní formu a uspět. Oproti tomu Sparta by si také ráda také řekla o slovo, ačkoliv papírové předpoklady jdou zatím proti ní.

foto: fcfastavzlin.cz