Fotbal k vám umí být někdy pěkně krutý, o čemž se sám na vlastní kůži přesvědčil i dnes již bývalý kormidelník AS Monaka Leonardo Jardim, na něhož čekal možná až nečekaný osud. Jindy vážený a na současném trhu velice uznávaný trenér byl po nezdařeném vstupu do nové sezony odvolán z funkce a na jeho místo usedl bývalý francouzský reprezentant Thierry Henry.

Neměli bychom se však nechat zmást. Monako poslední roky prokazovalo vysoké ambice jako každý jiný aspirant bojující o titul, ovšem když vám každé letní přestupové období nějaký jiný gigant přetáhne vaše nejlepší hráče, pak i pro vás samotné musí být těžké vždy hledat tu správnou inspiraci opět od začátku.

V něčem podobném se momentálně ocitl i knížecí celek, na něhož prakticky již od začátku srpna čekaly jen samé nepříjemnosti. Prohra střídala prohru a pokud už se objevila nějaká snaha, ta byla okamžitě zmařena individuálními dovednostmi soupeřova mužstva. Když už se vše otočí proti vám, bývá už jen otázkou času, než udeří kosa na kámen.

V momentě, kdy byl Leonardo Jardim ze své funkce hlavního šéfa lavičky odvolán, začala kolem kdysi úspěšného trenéra kroužit celá řada zájemců, jež chtějí využít jeho „spolehlivé“ služby. Dříve se o tom hodně mluvilo, jak by si asi tento ofenzivní kouč vedl, kdyby stál v čele týmu, kde bude moct s jistým jádrem kádru počítat každou sezonu, ovšem doposud jsme se odpověď na tuto otázku nedozvěděli.

To vše by se mohlo změnit de facto už nyní, jelikož ostatním velkým klubům nic nebrání v jeho angažování. Určité spekulace nás vedou do Realu Madrid, kde Julen Lopetegui sedí na pěkně rozhoupané židli, avšak trenéra bude velice brzy také pravděpodobně hledat Manchester United nebo AC Milán. A proč právě AC? Současný lodivod Gennaro Gattuso nesdílí stejný názor ohledně vývoje klubu jako jeho nadřízení a tyto spory málokdy končí nějakou rozumnou domluvou.