Tak moc ho chtěli a teď na něj nadávají. Alexis Sánchez si přišel na Old Trafford splnit jeden ze svých dětských snů, ovšem to, co se stalo později, možná ani on sám nečekal. Kdysi nejlepší hráč Arsenalu si po přestupu do Manchesteru United téměř ani po roce ještě nezvykl na nové prostředí, kvůli čemuž se ocitl jenom na lavičce. A jak to vypadá, tak u ní to jenom neskončí.

Dnes již devětadvacetiletý křídelní hráč, jehož si svého času oblíbila i sama Barcelona, se matně domníval, že u Rudých ďáblů dokončí svůj pestrý a bohatý příběh. Když se na sever Anglie v lednu roku 2018 dostavil, podepsal smlouvu na čtyři roky, avšak pro nyní by bylo moc velikou záhadou, kdyby vydržel dvě sezony.

Portugalský trenér José Mourinho nám nedávno přiznal, že si Alexis vysloužil svůj pobyt na lavičce právem. Jeho výkony nebyly zrovna optimální (což si on sám také uvědomoval) a ztrát míče měl více než dost. Další statistikou, jež hovoří v jeho neprospěch, je i ta, že jakmile se k Manchesteru připojil, celý tým začal více ztrácet, než vyhrávat. Tato špatná forma prakticky pokračuje až dodnes.

Sánchez byl bojovník a ví, že si svou pozici musí zasloužit, jenže příležitostí je k tomu stále míň a míň. Jaký trenér by stavěl hráče, který má nejhorší procentuální přesnost přihrávek a během jednoho ligového duelu je schopný více než dvacetkrát ztratit míč? Jeho kličky, pokud se povedou, jsou sice famózní, ale také za jakou cenu…

V rámci toho, co se v posledních dnech v kabině klubu z červené části Manchesteru událo, můžeme potvrdit, že britská media, která jsou s hráčem v kontaktu, do světa vyslala zprávu o Alexisově možném odchodu. Chilský reprezentant se s rolí náhradníka nespokojí a Mourinho mu šancí také už moc nenabídne. Proto tu máme dvě východiska.

Tou první možností je PSG, jež ve francouzské Ligue 1 nemá žádnou konkurenci a tempo tamní ligy je ideální k tomu, aby v ní bojovník typu Sáncheze nabral opět sebevědomí, nebo tu pak máme druhou variantu a ta nás vede do Chile. Jak se nechal slyšet sám hráč, po skončení v Evropě by rád přešel zpět do rodné vlasti, ovšem když tato slova říkal, nepočítal s tím, že jeho pouť v United skončí po pouhém roce…