Poněkud nečekané zprávy vyslali do světa hráči londýnského Arsenalu, kterým se po odchodu dlouhodobého kormidelníka Arsene Wengera opět konečně začalo dařit. Mužstvo, jemuž dodal nádech španělský trenér Unai Emery, nehlásí útok jenom na přední příčky, jako tomu bylo v letech předchozích, tento tým se dokonce pokouší o titul!

„Jsem pyšný na svůj tým. Způsob, jakým teď pracujeme a jakým se do všeho zapojujeme, svědčí o tom, že naše ambice jsou opravdu vysoké. Začali jsme hrát sexy fotbal a rádi bychom v tom pokračovali,“ nechal se slyšet německý záložník Mesut Ozil.

A právě tentýž hráč je i přes mírné výkonnostní propady v minulých měsících stále považován za jednoho z nejlepších tvůrců světa. Hlavně, když má před sebou opory, jež může svými nepředvídatelnými přihrávkami zásobovat.

„Máme v týmu kvalitu a odlepili jsme se od celků za námi. Teď se můžeme plně soustředit na to, co nás čeká a nemine... a to je boj o špičku. Zejména body s Liverpoolem, Chelsea a Manchesterem City pro nás budou důležité,“ doplňuje zkušená opora Arsenalu.

Gunners měli dříve potíže bodovat s týmy z horní půlky tabulky. Dosavadní los jim kromě vstupu do sezony poměrně přál, což jim také zajistilo 10 výher napříč všemi soutěžemi v řadě, ale podstatné pro ně bude, jak si poradí s těmi těžkými vahami.

Lodivod v týmu Unai Emery je sice spokojený, ale stále vidí prostor pro zlepšení. „Je potřeba, abychom pokračovali v promítání tvrdé práce z tréninků na hřišti. V tabulce stojíme proti takovým gigantům, jako je Liverpool nebo Manchester City, a jenom čas ukáže, jestli s nimi zvládneme držet krok,“ říká.