Od UFC 229 uplynulo sice již uplynulo několik dní, ovšem irský navrátilec se od onoho osudného duelu ze 7. října příliš neukazoval v přítomnosti novinářů, a tak se zatím nemohl vyjádřit k té porážce, jež mu připravil ruský neporažený bijec Khabib Nurmagomedov. Po odstupu času se to Conor rozhodl napravit a do světa hlavně směrem ke svým fanouškům vyslal několik důležitých informací.

„Rád bych poděkoval všem, kteří při mně stáli a podporovali mě. Bylo mi ctí pro vás bojovat a už teď se nemohu dočkat, až si to zopakuji. Je jedno, jestli se bude jednat o odvetu, nebo dostanu někoho dalšího v pořadí, vrátím se v plné síle a rozhodně budu připravený,“ uvedl zápasník přezdívaný Notorious na svém instagramovém profilu.

Pak se ovšem také nezapomněl poohlédnout za zápasem, v němž udělala několik chyb. „Z toho sportovního hlediska jsem první kolo prohrál. Khabib se dostal do dominantní pozice, v níž mě přitiskl proti pletivu, což mu nakonec zajistilo výhodu. Kdyby se ale hodnotila ta sportovní stránka věci, jsem si jistý, že bych vyhrál, neboť jsem jeho směrem vyslal více úderů,“ popisuje první část finálového dějství.

„Druhé kolo jsem nezačal špatně - klasicky jsem svého soupeře tlačil dozadu, ale pak někdo požehnal jeho pravou ruku a jemu se povedla šťastná rána. Snažil jsem se z ní rychle vzpamatovat, jenže on se pak vrátil k tomu, v čem je dobrý, povalil mě na zem a následně nade mnou získal převahu. Bohužel jsem podcenil jeho boj ve stoje, tuto chybu bych už znovu neudělal,“ pokračuje.

„Chvíli poté, co jsem zažil nejhorší kolo ve své profesionální bojové kariéře, se mi podařil neuvěřitelný comeback. Třetí kolo jsem vyhrál, jelikož jsem v něm dělal to, co se ode mě očekávalo dříve. Tlačil jsem svého soupeře, neustále jsem byl v pohybu a podařilo se mi i několik dobrých výměn. Kdybych si takto vedl už ve druhé části a nepodcenil jeho box, mohli jsme se dneska bavit o úplně jiném zápase,“ uvádí.

„Čtvrté kolo jsem začal podobně dobře - několikrát jsem ho trefil - jenže se na mně podepsala zranění z kol předchozích (hlavně druhého),nestihl jsem se zotavit a ocitl jsem se opět na zemi. Právě zde jsem se dopustil velice hrubé chyby, když jsem se snažil dostat do bezpečnější pozice, abych byl zády k pletivu, ovšem nevědomky jsem přitom odhalil svá záda a on mě uškrtil,“ poukazuje na dění v poslední kole.

„Ve výsledku jsem tedy prohrál zcela čestně a zaslouženě. Do odvety bych byl chytřejší. Pro příště bych si jenom přál nasadit více ofenzivní přístup a nezaměřovat se jen na obranu. Je to pro mě lekce, abych tolik neposlouchal rady ostatních a řídil se hlavně svým instinktem,“ doplňuje.

Vzhledem k tomu, že na Khabiba stále čeká trest za skok přes klec a že Tony Ferguson jakožto nejvýše postavený zápasník v lehké váze má největší právo o další souboj o titul, si bude muset Conor na odvetu počkat. Než k tomu dojde, bude mít část se opět vyšplhat po žebříčku zpátky nahoru. Nejvíce se hovoří o Nateu Diazovi nebo Georgesi Saint-Pierrovi, ale úplně vyloučit nemůžeme ani Andersona Silvu.