Když byl chilský reprezentant, který přicházel do Barcelony s bohatými zkušenostmi z Juventusu nebo Bayernu Mnichov, představen fanouškům ze slavného svatostánku Camp Nou, lidé od něho očekávali velké věci. Ty mimo jiné očekával i Arturo Vidal sám od sebe, nicméně teď je pro něho situace poněkud jiná, než si na první dojem myslel.

Vše je odvozeno jeho pobytu na hřišti. Kdejaký jiný tým na světě by hráče jeho kvalit bez váhání využil, ovšem totéž neplatí v Barceloně, kde je ve středu hřiště plno a kam se dostat stojí víc než jen zvučné jméno s bohatou historií.

Toto jednání se však ze strany trenéra Ernesta Valverdeho přestává líbit záložníkovi, který se ke katalánskému celku připojil hlavně proto, aby s ním vyhrával trofeje. Ty sice stále vyhrávat může, ovšem pouze jako náhradník z lavičky.

„Je to něco, na co nejsem zvyklý,“ svěřuje se muž, který v minulé sezoně oslavil s Bayernem Mnichov ligový titul. „Všude, kde jsem byl, jsem nechal pro svůj tým na hřišti duši, ale taky nejsem ani v pozici, kdy bych se o něco takového mohl pokusit,“ pokračuje.

Jedenatřicetiletý rodák ze San Joaquínu by tak již prakticky brzy mohl změnit své plány. „Pokud to takto půjde dál, nebudu mít jinou možnost. Chci pravidelně hrát, což je přáním každého fotbalisty, takže i mým,“ uvádí.

Kam by tedy mohl případně přestoupit? „Nerad myslím na budoucnost, protože se snažím žít v přítomnosti, avšak jestli na to dojde, rád bych se vrátil tam, kde jsem s fotbalem začínal. Má cesta by vedla Mexika nebo Chile,“ uzavírá.