Když ještě hrával v Evropě, oblékal Carlos Tévez dresy takových týmů, jako je Manchester United, Manchester City nebo Juventus, což je sama o sobě špička světového fotbalu, ovšem poté, co se přestěhoval zpátky do Argentiny, učinil pro své fanoušky možná až děsivé prohlášení. Tento sport ho nikdy nenaplňoval natolik, jak si sami myslíme.

Náš příběh nás vede do Buenos Aires, kde dnes již čtyřiatřicetiletá ofenzivní hvězda tamního klubu Boca Juniors pomalu plánuje ukončit svou profesionální kariéru. Ta byla velice záživná, neboť v jeho kolonce úspěchů nechybí ty největší evropské klenoty, avšak kdo ví, kolik by jich doopravdy měl, kdyby se věnoval jenom těm věcem, jaké ho baví.

Když byl Tévez novináři v posledních dnech tázán, zdali bere inspiraci od nějakých jiných týmů nebo zdali dokonce vůbec sleduje nějaká utkání, odpověděl následovně: „Cože, fotbal? On to snad ještě někdo sleduje?“ Přísedící reportéři si mysleli, že se jedná o vtip, nicméně o žádný žert se nejednalo. Opravdu to bylo myšleno vážně.

„Abych byl upřímný, mě fotbal nikdy nenaplňoval. I když dávali v televizi El Clásico, raději jsem to přepnul na golf,“ přiznává a přitom naznačuje, že právě toto je jeho oblíbená činnost ve volném čase… což je na druhou stranu pochopitelné, jelikož většina nadaných sportovců si ráda po svém výkonu jde odpočinout na golfové hřiště.

Proč tedy hrával tak dlouho fotbal, když jej nenaplňuje? „Hrát ho a sledovat ho je rozdíl. Beru to spíše jako svou práci než svůj koníček, ale i tak jsem vděčný za to, čeho jsem v životě dosáhl. Je vidět, že si to lidé užívali, a to mě motivovalo,“ pokračoval. „Jak už jsem naznačil, nebýt nich (fanoušků), nevím, co bych dneska dělal,“ doplňuje.