Dlouhých 22 let netrénoval jiný klub než ten, jenž sídlí v severním Londýně, a pak se rozhodl pro razantní změnu ve své kariéře. Zkušený francouzský stratég jednoho dne přiznal, že je na čase, aby Arsenalu dodal impuls také někdo jiný, čemuž on už bude přihlížet jenom jako pouhý fanoušek. Návrat do role ovšem zcela nevyloučil a možná právě teď přichází jeho příležitost!

A ta příležitost nás nevede do jeho rodné země, jak se původně spekulovalo, ba dokonce ani do Japonska nebo bohaté Číny, o čemž mluvili zejména novináři, nýbrž do Německa a do Španělska. Poměrně důvěryhodné zprávy z deníku L’Equipe a Le Parisien nás informují o tom, že osmašedesátiletý trenér by mohl usednout buďto na lavičku Bayernu Mnichov, nebo Realu Madrid.

Ptáte se, jak je toto možné, když jeho poslední sezony na lavičce Arsenalu nebyly zrovna přesvědčivé? Odpověď jsou jeho bohaté zkušenosti, jež mu nikdo za ta dlouhá léta nemůže upřít, ale jednak také prakticky neomezené finanční možnosti, což bylo kdysi v Londýně zásadním problémem pro vydání se tím správným směrem. Jak může být kouč úspěšný, když nemůže naplno kormidlovat svůj tým?

Shodou okolnosti v současné době výsledkově tápe jak Bayern, tak i Real, což je něco, s čím málokdo počítal. Vedení obou celků nám již naznačilo, že trenéři sice mají plnou důvěru, avšak chybí už jenom málo, aby tato důvěra byla prolomena a jejich krátké angažmá v nových klubech se změnilo v noční můru, na kterou by možná ze všeho nejraději rychle zapomenuli.

Arsene Wenger je bez zaměstnání od konce minulé sezony, v níž se chtěl s Arsenalem rozloučit ziskem nějaké trofeje, avšak štěstěna mu nebyla nakloněna a pro něho se tak nestalo. Od té doby postupně zmizel z očí fotbalových příznivců, ovšem čas od času jej někdo našel, aby jej vyzpovídal. Během těchto zpovědí nám přiznával, že návrat k trénování stále plánuje, avšak kam to bude, to sdělit nechtěl. Nyní jsou zprávy o něco jasnější a nám zbývá jen čekat, zdali Lopetegui a Kovač opravdu opustí svá místa.