Sto lidí, sto chutí, ovšem názory profesionálních sportovců, kteří ve své kariéře něco dokázali, mají i v rámci novodobé fotbalové éry svou váhu. Další příspěvek k nikdy neomluvenému tématu ohledně nejlepšího hráče planety přidal i Giuseppe Bergomi, který v roce 1982 s Itálií vyhrál mistrovství světa.

Cristiano Ronaldo je hvězda portugalského fotbalu, která svou kariéru nakopla ve Sportingu, ovšem výrazněji se prosadila až v Manchesteru United, kde začala psát svou nesmazatelnou stopu, jež pokračovala až do Realu Madrid a nyní dokonce i do Juventusu. Během své kariéry musel nadaný křídelník vždy tvrdě pracovat, což nám ukazoval den co den i na svých sociálních sítích, aby se udržel na vrcholu, na němž se drží prakticky. Díky tomu je považován za jednoho z nejlepších fotbalistů vůbec.

„Současný Ronaldo je opravdu velice talentovaným hráčem, ale kdybych ho měl porovnat třeba s jeho brazilským jmenovcem, moc rozdílů bych mezi nimi neviděl. Dokonce bych spíše řekl, že Luis Nazario de Lima (jak zní celé jméno tehdejší brazilské superstar) je daleko komplexnějším fotbalistou, co si dokázal lépe poradit v situacích jeden na jednoho. Oproti tomu Cristiano je více mužem do šestnáctky,“ snaží se nám vysvětli Bergomi svůj úhel pohledu.

A pak je tu ještě argentinský přeborník, jehož technické schopnosti může jen málokdo trumfnout. „Messi je tím opravdovým čarodějem nejenom v novodobé éře. Vše, co dělá, je prováděno s takovou lehkostí, až si myslíte, jako kdybyste sledovali kouzelníka při své práci. Kdybych měl porovnat jeho s Ronaldem, pak bych řekl, že Messi se s tím talentem již narodil, kdežto CR7 musel tvrdě dřít, aby se na tuto úroveň dostal. V každém případě musím dodat, že tato práce ho šlechtí a je tak příkladem mnohým hráčům mladších generací,“ uvádí dnes již čtyřiapadesátiletá legenda, která během své aktivní kariéry hájila pouze barvy Interu Milán.

Nesmíme zapomínat ani na mladé talenty čekající na svou šanci. „Ačkoliv si nemyslím, že se na Messiho dovednostní úroveň někdo někdy dostane, pak se mi líbí práce například takového Kyliana Mbappého, jehož je radost sledovat. Myslím si, že nás čeká blyštivá budoucnost a já se už teď nemohu dočkat, jaké další velké jméno se k tomuto francouzskému útočníkovi v rámci hvězdné konkurence přidá,“ uzavírá.