Tvrdou ránu přímo pod pás zasadil svým bývalým spoluhráčům (a nejen jim) z Arsenalu jejich kdysi milovaný útočník Olivier Giroud. Francouzský snajpr, který za Kanonýry hrával od léta roku 2012 až do zimy 2018, vychvaloval svého nového chlebodárce. 

Dnes již dvaatřicetiletému forwardovi musel klub z modré části Londýna pořádně přirůst k srdci. Navzdory k tomu, že v něm není ještě ani rok a ani si nevybojoval stálé místo v základní sestavě, už teď se z onoho angažmá dostatečně raduje.

„Nemá cenu se o tom nějak dohadovat. Pro mě osobně je Chelsea největším klubem v celé Anglii, a to hlavně proto, že vyhrává trofeje. Jen za posledních deset let se nikomu jinému nepodařilo tolikrát vyhrát Premier League jako právě Blues,“ svěřuje se hráč, kterému zejména v poslední době poněkud zvlhnul střelný prach.

Na Stamford Bridge se během léta změnila trenérská sestava. Hlavní lodivod Antonio Conte si po nepříznivé sezoně musel balit kufry a na jeho místo přišel další Ital, tentokrát však tehdejší kormidelník Neapole a vyznavatel velice útočného stylu Maurizio Sarri.

„S novým trenérem si rozumíme, takže žádný problém v našich vztazích nevidím. Jsem tam, kde jsem chtěl být, a dokud mě bude tým potřebovat, budu pro něj vždy k dispozici,“ říká 192 centimetrů vysoký hráč, který doufá v příležitosti, jež na něho v nejvyšší anglické soutěži ještě čekají.  

Ani Arsenal nezůstal pozadu. Během letní přestávky předal Arsene Wenger žezlo svému nástupci Unaii Emerymu a ten se s vizí moderního fotbalu pokusí přebudovat mužstvo k obrazu svému. Co je pro fandy Gunners pozitivní, jest ten fakt, že jejich tým jeví ambice hodné kandidáta o titul. S tím však nikdo po prvních dvou kolech nepočítal, avšak i nyní pomalu bookmakeři začali měnit názor.