Nemusíme být všeznalí, aby nám něco říkalo jméno Patricka Kluiverta. Jednalo se o hvězdného fotbalistu s nizozemskými kořeny, který během své aktivní kariéry oblékal dres Ajaxu, Milánu nebo Barcelony, v jejichž barvách se dočkal několika ocenění. Ač se jednalo o parádní jízdu, i taková došla jednoho dne ke svému konci, avšak teď už se smutnit nemusí, neboť je tu jeho více než adekvátní zástupce.

Řeč je pochopitelně o jeho synu Justinovi. Ten se také seznamoval s profesionálním fotbalem v amsterdamském Ajaxu, z něhož přešel do AS Řím, kde hodlá ve svých současných devatenácti letech naplno dopilovat svůj talent.

Ambice nadanému křídelníkovi rozhodně nechybí. Všichni, kdo jej potkají, ho díky skvělému rodokmenu hned pozná, a tak není divu, že na každém kroku slyší jenom samou chválu.

„Řím je velice nádherné město, které na vás dýchá svou historickou atmosférou. Je to skvělý pocit být zde, protože každý, s kým se setkám, už ví, kdo jsem. A mým snem není nic jiného, než vydat se po stopách svého otce,“ svěřuje se ambiciózní forward.

„Doufám, že mi to brzy vyjde. Místo v základní sestavě Vlků jsem si sice ještě nevybojoval, ale věřím, že když budu pokračovat v tvrdé práci, tak to brzy přijde,“ říká mladý hráč, jenž byl přímým svědkem toho, jak AS Řím v rámci Ligy mistrů zdemoloval Viktorii Plzeň pěti góly.

V blízké budoucnosti by se rád probojovat i do seniorské nominace národního týmu. „U21 není špatná, avšak já bych rád ještě o něco výš. Vše je svázaném se vším. Abych mohl být nominovaný do A-týmu Holandska, musím předvádět dobré výkony. K nim ale potřebuju strávit víc času na hřišti,“ pokračuje.

„Myslím si ovšem, že můj čas brzy přijde. Do AS jsem přišel, abych vyrostl jako hráč, což se mi daří, i když to zrovna není tolik vidět. Jsem stále mladý a mám vše před sebou, ty příležitosti se ještě objeví,“ opakuje se uzavírá.