Ačkoliv se nacházíme v době, kdy už se pomalu nebojí za hráče utrácet velké sumy téměř nikdo, Barcelona je v popředí těch kandidátů, kteří jsou velkým lákadlem pro ty největší ryby. Kdo jimi však bude? Ve hře je spousta adeptů, avšak ti největší nás vedou do Premier League.

Aby se týmu dařilo a jeho výkony nebyly tak kolísavé, je zapotřebí vždy současné sestavě dodat nový impuls. Kolikrát stačí jen málo, ovšem jindy je nutné si sáhnout pěkně hluboko do kapsy, aby přišel naprosto rozdílový hráč.

Tím nejlepším zbožím, které nám přestupový trh momentálně nabízí, jest Harry Kane z Tottenhamu Hotspur. Nadaný útočník s touhou dávat góly je přesně tím základním stavebním kamenem, který Barcelona potřebuje, aby mohla nastolit nový řád pro další generace. Sám anglický snajpr nám už několikrát naznačil, že se sice z Londýna nikam nehrne, ale také nevyloučil, že kdyby ta možnost přišla, rozhodně by ji přijal. A Barcelona je rozhodně jednou z těch zářivějších možností. Jeho cena by se měla pohybovat okolo hranice 150 milionů liber.

Komu byly v poslední době vytýkány časté chyby, to je Gerard Piqué. Jindy stabilní opora defenzivní linie je možná za všechny ty roky přetížena veškerou tou zodpovědností, až vedení katalánského celku začalo uvažovat nad variantami, jak jí trochu ulevit. Jedna z nejlepších se nachází v italské Serii A, kde hájí modré barvy Neapole Kalidou Koulibaly. Tento téměř dvoumetrový stoper je postrachem všech útočníků, jelikož mezi jeho přednosti patří nejenom síla, ale také i rychlost, odhodlání a důraznost. Předpokládá se, že by jej Barcelona nezískala za méně než 70 milionů liber.

A pokud jsme si poukázali na posily do obrany i do útoku, tak v třetí řadě nám už zbývá dořešit jen zálohu. Jméno té posily, která se na horké barcelonské křeslo už nějaký čas hřeje, všichni dobře známe, neboť jsou s jejím jménem a zároveň také přestupem do Barcelony spojovány veškeré spekulace. Paul Pogba z Manchesteru United veřejnosti nedávno přiznal, že neví, co přinese jeho budoucnost, čímž světu již lehce naznačil své plány. Francouzský záložník má v Anglii problémy, které nevyřeší pomalu nic jiného než samotný přestup, a tato informace je jako voda pro barcelonský mlýn, jenž už se připravuje s první nabídkou. Bude 120 milionů liber stačit?