José Mourinho si během letního přestupového období přál čtyři posily, avšak nakonec se musel smířit pouze s jednou, o níž už po pár týdnech není přesvědčen, zdali se mu hodí do jeho herních plánů. Hlavní kámen úrazu je ovšem v obraně, která se rozsypala a pouští více gólů, než je u tak velkého klubu zvykem.

Manchester United se po odchodu slavného Sira Alexe Fergusona stále hledá. Od sezony 2012/13, jež byla pro legendárního Skota tou poslední, kterou strávil na lavičce svého oblíbeného klubu, se u kormidla vystřídali další tři manažeři, ale ani jeden nenalezl recept na to, jak vrátit kdysi slavný celek zpět na výslunní.

Ne každá sezona byla ale tak zlá, jak se zdálo. Minulý ročník United skončili na druhém místě, jenom ten současný opět tápou. Za vše může špatná nálada v kabině týmu, jež je odvozena od ještě horších výsledků. José Mourinho si totiž v létě poručil obránce, ale nedostal ho… i když na tom velice trval.

Vedení po odstupu času přiznává, že udělalo chybu. Herně je to sice bída, avšak současná obranná složka hry není hodná tomu, co byste od Manchesteru United mohli čekat. Chyba střídá chybu a kdekdo dokonce začíná pochybovat, jestli tam v těch defenzivních řadách vůbec nějaká kvalita je.

A pokud by nebyla, tak jednoznačně musí nějaká rychle přijít. Kdo jí bude? S největší pravděpodobností Harry Maguire z Leicesteru City. Stokilový obránce, jenž reprezentoval na mistrovství světa v Rusku i Anglii, toužil během léta po přestupu, jenže se ho nedočkal, a proto uzavřel se svým chlebodárcem novou smlouvu, která jenom zvedla jeho aktuální cenovku.

Dříve si Leicester požadoval za nadaného stopera 70 milionů liber, ovšem teď si může říct až o 30 milionů více. Kvalitní silový obránce se zkušenostmi z Premier League je nenahraditelný a mají-li se United opět nějak herně ustálit, jinou možnost než rozbít klubovou kasičku mít nebudou…