Jak se často říká „sto lidí, sto chutí“, pak totéž by mělo platit i zde. Sice je to už několik let, co John Barnes zanechal své profesionální kariéry, aby se vydal dráhou komentátora, ovšem když ještě aktivně hrával, dlouhých deset let neoblékal dres jiného týmu než ten Liverpoolu. A právě na tento svůj oblíbený klub se nyní zaměřil.

Neymar je brazilský univerzální útočný klenot, jemuž se asi nejvíce daří na levém křídle. Co je však podstatné, je to hlavně nejdražší hráč celé planety a jako takový má svou hodnotu, která by našla uplatnění asi všude kromě jednoho místa. A to místo se nachází na severu Anglie, kde trénuje německý stratég Jurgen Klopp.

„Chápu, že by se mnou většina lidí nesouhlasila, protože je Neymar úžasný a technicky nadaný hráč, ale i takový má své chybičky. Zaměříme-li se třeba na jeho defenzivní činnost, to je něco, kvůli čemu by většina zkušených manažerů brečela,“ nebere si žádné servítky vysloužilý veterán s jamajskými kořeny.

„Sledujete-li ho pořádně, na hřišti se někdy jenom plouží. Na celých 90 minut kolikrát nemá potřebnou energii, a to ještě navíc ani nebrání. Jurgen Klopp se možná jeví jako útočný trenér, ale také od hráčů vyžaduje zodpovědnost při bránění. Myslím si, že s tím by Neymar v Liverpoolu nepochodil,“ vysvětluje.

„Reds si potrpí na hráčích, kteří jsou obětaví, oddaní týmové práci a nebojí se stále běhat. Ta síla musí být vyrovnaná oběma směry, tedy jak do ofenzivy, tak do defenzivy. Kdo tuhle aktivitu postrádá, lehce by se v současném stylu ztratil,“ doplňuje.