Ačkoliv se nám hodnota hráčů na přestupovém trhu stále zvyšuje, což se týká hlavně mladých jedinců, porád tu máme výjimečné osobnosti, jejichž kvalitu nemůžeme i za tou pověstnou fotbalovou hranicí vůbec zpochybnit. Aktuální výběr nám ukazuje, že když se chce, pak jde všechno. Toto jest šestice těch nejhodnotnějších útočníků současnosti!

#6 Cristiano Ronaldo - 90 milionů liber

Říká se, že když fotbalový Bůh stvořil člověka, seslal na zem dva lidi. První je Cristiano Ronaldo, druhým je Lionel Messi a ti ostatní už mohou být jen jejich následovníci. Sám legendární Pelé se nechal slyšet, že až jednoho dne skončí slavná éra těchto dvou úspěšných hvězd, jisté kouzlo hry odejde i s nimi, protože je nikdo nedokáže nahradit.

#5 Romelu Lukaku - 90 milionů liber

Nový útočný klenot Rudých ďáblů je typickým hrotovým útočníkem, který je schopný pro klubové vítězství udělat první a poslední. Ve svých pětadvaceti letech patří k základním ofenzivním pilířům belgického národního týmu a sám touží po tom se neustále zdokonalovat. V současné době jej brzdí jen špatná forma Manchesteru, avšak pokud vám jde o ambice, tyto věci by vás neměly zastavit.

#4 Paulo Dybala - 99 milionů liber

Zdali nesledujete italskou nejvyšší soutěž, pak možná ani pořádně nevíte, o koho jde. Paulo Dybala je jedním z největších talismanů nové éry, v níž zastává roli univerzálního ofenzivního klenotu Juventusu. Jedná se o nejlepší klub Serie A, v němž by rád pokračoval i nadále, přičemž doufá, že spolupráce s velkolepou značkou CR7 mu dodá nové zkušenosti stát se novým lídrem top fotbalistů příští generace.

#3 Antoine Griezmann - 108 milionů liber

Kdekdo se mylně domnívá, že správný útočník by měl být velký, silný a rychlý, ovšem pravdou také je, že ideální útočník by měl mít i mozek. Když už vám vaši spoluhráči neumí číst myšlenky, měli byste je číst alespoň vy jim. Pokoušet se o útočné náběhy, nacházet volné místo v šestnáctce soupeře, sem tam předvést nějakou kličku a dobře přihrát. To všechno patří do arzenálu nadaného útočníka Atlética Madrid, jemuž společně s loajálností k vlastnímu týmu roste i cenovka o nejhodnotnějšího hráče.

#2 Harry Kane - 135 milionů liber

Zdali tu máme naprosté eso mezi klasickými hrotovými útočníky, pak jím je jednoznačně Harry Kane z Tottenhamu. Jeden z nejlepších střelců v anglické Premier League nám již o svých kvalitách říkat nemusí, teď by spíše měli mluvit už jenom příznivci, kteří budou mít zájem o hráčovy bohaté služby. Pozor však! Jeho cenovka nebude vůbec nízká. S ohledem na jeho kvality nemůžeme vyloučit ani překonání současného přestupového rekordu.

#1 Lionel Messi - 162 milionů liber

O jménu působícím na samotném vrcholu už ani nemohlo být žádných pochyb. Hlavní rozdíl mezi Messim a Ronaldem, co se cenovky týče, je ve věku, protože argentinský borec je o dva roky mladší, nicméně abychom byli zcela upřímní, tak barcelonský kapitán je také komplexnější. Obrátíme-li se opět na Pelého slova, ten Messiho jmenoval nejkomplexnějším fotbalistou planety, kterému se nic nevyrovná. Sami víte, co to znamená, a pokud tohoto hvězdného hráče sledujete, pak nám i vy dáte za pravdu.