Slovní přetahovaná, jestli je lepší Ronaldo nebo Messi, patrně nenalezne svého konce ani v případě, když slavná éra obou výjimečných hráčů jednou totálně pohasne. V dnešní době se nemůžeme dívat jenom za úspěchy, ale rovněž individuálním přínosem. A to je jeden z hlavních důvodů, proč staví Federico Bernardeschi (Juventus) svého nového kolegu o stupínek výše než argentinského čaroděje.

„Cristiano je naprosto mimořádný hráč. To, jak trénuje, jak se s námi baví a celkově i jak ke všemu přistupuje, nám dává veliké naděje vyhrát vše, po čem jsme toužili,“ nechává se slyšet čtyřiadvacetiletý italský reprezentant, jenž se ke Staré dámě připojil v roce 2017 z Fiorentiny.

„Náš tým nebyl ani před jeho příchodem špatný, ale s ním se do našich řad dostala ještě větší kvalita. Je to rozený vítěz. Chce dávat góly, chce vyhrávat a hlavně je tu pro nás, když ho potřebujeme. Jeho přítomnost na hřišti nebo v kabině je opravdu znát,“ pokračuje.

„Pro mě osobně byl Ronaldo vždy nejlepší na světě, rozhodně lepší i než Messi. Jeho úsměv je nakažlivý a jeho přítomnost v klubu nás dělá opravdu šťastnými,“ doplňuje.

Slavná značka CR7 nám pomalu již oslaví své čtyřiatřicáté narozeniny, přesto se musí říct, že i nadále ji doprovází velká chuť hrát fotbal. Vše začíná od důkladné přípravy, které pomalu nevěří ani jeho vlastní spoluhráči. Ronaldo totiž v době snídaně už obědvá (snídani měl během prvního tréninku, když na hřišti nikdo kromě něho nebyl) a k večeru naopak tráví nejvíce času s fyzioterapeuty, aby náhodou něco nepodcenil.

Hlavním cílem Juventusu pro tuto sezonu je poosmé za sebou ovládnout nejvyšší domácí soutěž, k čemuž mají kolegové Dybaly, Cuadrada, Chielliniho, Bonucciho či Khediry pěkně nakročeno, ovšem tato stejná družina by také nerada zklamala ani v Lize mistrů. K té by jí měla nejvíce dopomoct letní portugalská posila z Realu Madrid, jež tento úkol řadí rovněž do svých vlastních.

„Věřím, že máme v týmu dostatek kvality, abychom mohli vyhrát vše, co si jen umaneme. Serie A je naší prioritou, ovšem úspěšní chceme být i v domácím poháru a mimo jiné také v Lize mistrů. Nevadí, když se to nestane tuto sezonu, ale nejpozději do tří let ji chceme vyhrát,“ svěřuje se Ronaldo.