Abyste se posunuli na vyšší úroveň, musíte občas dělat rozhodnutí, která se vám nemusí líbit. Ačkoliv nechceme současný kádr AS Řím nijak urazit, Liverpool je momentálně v rámci světového žebříčku výše, a proto ani brazilský brankář Alisson Becker nemusel dlouho uvažovat, když měl tuto šanci posunout svou kariéru novým směrem.

Ten směr je sice skvostný a on sám je za tuto příležitost vděčný, avšak jako empatická osoba také přiznává, že nechybělo moc a na danou nabídku by nekývnul.

„Řím je pro mě jako můj domov. Jedná se o město, které na vás dýchá úžasnou atmosférou a obrovskou historií. A to nejen na jednom místě, ale na každém kroku,“ vysvětluje.

„Za tu dobu, co jsem tam byl, jsem si našel spoustu nových přátel, na nichž mi záleží. Jsme jedna velká rodina, a proto takové dlouhé odloučení nebylo pro nikoho z nás vůbec lehké. Má žena i já jsme to nejednou oplakali,“ povídá.

Liverpool se dlouhé roky snaží vybojovat titul, ovšem pokaždé jej někde na této pouti tlačila bota. Když přišel německý stratég Jurgen Klopp, tým se náhle probudil a poslední místa, kterým bylo potřeba vychytat chybičky, byla brána a střed zálohy, tedy defenzivní středopolař.

Reds hledali dlouho a vzhledem k tomu, kam se posunul dnešní přestupový trh, tak začali postupně chápat, že mají-li své vysněné posily získat, budou si za ně muset pořádně připlatit. Alisson se díky tomu v jeden moment stal nejdražším brankářem planety, avšak to ještě nikdo netušil, že Chelsea o pár dní později zlomí tento rekord znovu, neboť sama byla v hledání gólmana (Kepa).

„AS bylo mým domovem, a tak to i zůstane. Rád bych se tam jednoho dne vrátil, i když nevím , kdy to bude,“ přiznává nová akvizice týmu ze severu Anglie.

„Můj odchod klub určitě bolel, avšak dostal za mě dostatečně zaplaceno, aby tuto ztrátu nějak pokryl. Přeju mu do budoucna jen to nejlepší,“ dodává.