Rossoneri nezažili v posledních letech zrovna lehké období, ovšem s příchodem trenéra Gennara Gattuso konečně nastal první výraznější zlom, který nás odkazuje na lepší zítřky. Sebevědomí se nyní vkrádá i do myslí hráčů, jež se to nebojí veřejně ventilovat.

„Asi bychom o tom neměli mluvit, protože je ještě poměrně brzy, ale myslím si, že jsou na naší hře vidět jisté náznaky zlepšení,“ svěřuje se krajní bek AC Milán Ignazio Abate, jenž už místo v základní sestavě nenachází tak často jako kdysi.

„Nezáleží na tom, jakou roli v týmu máte, kde se pohybujete, jaké je vaše jméno, všichni musíte vždy podat stoprocentní výkon, pokud je ho potřeba. To nás naučil náš nový trenér a já se musím přiznat, že všichni tu s ním máme velice dobré vztahy,“ přibližuje nám situaci okolo dění v klubu.

„Trenér Gattuso dbá na tom, abychom byli nejenom více sebevědomí na míči, ale abychom byli zodpovědní,“ říká.

Ptáte se, co to znamená? „Musíme reprezentovat barvy klubu, a to jak na hřišti, tak i v našem osobním životě. Má-li naše práce nést kýžené plody ovoce, je potřeba nepolevovat v tvrdé práci, kterou jsme započali. I když to ještě není tolik vidět na výsledcích, brzy to jistě přijde,“ dodává.

Na fotbalisty AC Milán čekal na začátku sezonu opravdu těžký los. Po výjezdu do Neapole, kde prohráli 3:2, museli doma čelit AS Řím, který nakonec porazili 2:1 gólem v samotném závěru. Pak přišla opět kolísavá série, v níž někdy vázly výsledky, jindy naopak výkony. Přesto si je současný lodivod jistý, že jeho tým dělá správné kroky. Ty jsou mimo jiné vidět i na aktivitě hráčů, kteří se nebojí více běhat, než tomu bylo v letech minulých. Teď je jen na nich, aby tuto aktivitu přetavili v nějaký zdárný úspěch.