Tak to vypadá, že se bohatý fotbalový svět dočká dalšího velkolepého trháku. Tentokrát by se o něj měly postarat dva nejvíce utrácející celky Evropy, přičemž jeden z nich vykazuje rekordní příjmy v celé historii svého klubu a druhý je naopak pod drobnohledem UEFA.

Řeč je pochopitelně o Manchesteru City, jehož vedení nedávno zveřejnilo, jak rapidně narostly jejich příjmy, a v druhé řadě také o Paris Saint-Germain, nad jehož ohromnými nákupy by se pozastavil nejeden logicky uvažující člověk.

Jak se začalo ukazovat, tyto nákupy se postupně ukázaly jako problémové. UEFA nejprve PSG obvinila, poté očistila, potom musela smést ze stolu speciální žádost Barcelony o opětovném přezkoumání a pak nakonec přišla na další nesrovnalosti a znovu navázala vyšetřování se současným lídrem francouzské soutěže. I když se tento proces několik týdnů potáhne, členové komise nám již teď prozradili, že budou ve své práci důkladní a neoblomní, jelikož čichají neplechu.

Jakmile bylo toto prohlášení oficiálně zveřejněno, netrvalo to dlouho a na povrch začaly prosakovat informace, že je PSG připraveno některou ze svých hvězd prodat. To si ovšem pro změnu nemohl nechat ujít Manchester City, který tyto problémy i navzdory svým přestupům v posledních pěti letech řešit nemusí, a tak se rozhodl jednat.

No a kdo je ve hře? Není to nikdo jiný než nadějný talent Kylian Mbappé, jenž na mistrovství světa v Rusku v duelu s Argentinou překonal rychlostní rekord, který do té doby patřil Arjenu Robbenovi z Bayernu Mnichov. Francouzský expres rozkmital své hbité nohy do neuvěřitelné rychlosti 38 km/h. Připojíte-li k tomu ještě nadprůměrné technické dovednosti, máme tu před sebou velice ambiciózní mašinu, s níž by Citizens mohli být naprosto nezastavitelní.

Španělský lodivod Pep Guardiola si užívá doplňování sestavy mladými hráči, což nám předvedl zejména v minulém roce, a proto se jedná o něco, v čem by rád pokračoval i nyní. Kylian je jeho přestupový cíl číslo jedna a i když jeho cenovka může sahat až k šesti miliardám českých korun, vedení celku z modré části Manchesteru by to nedělalo problém ji uhradit.