Fotbal přináší svým příznivcům nejenom jisté krásy, ale občas také neblahé strasti. Pokusíme-li se vžít do kůže fanoušků Manchesteru United, druhý zmíněný pojem je ten, s kterým se více sbližujeme, a je to dáno hlavně z toho důvodu, že kdysi slavnému klubu se v novodobé éře stále nedaří tak, jak by si on sám představoval.

Nejprve přišla léčba Louisem van Gaalem, poté se nasadily silnější léky v podobě Josého Mourinha a nyní by dokonce mělo dojít na operaci od Zinedineho Zidana. Změna trenéra byla ještě na počátku sezony věcí, o níž málokdo v řadách Rudých ďáblů uvažoval, ovšem po posledních výsledcích, kde tým ze severu Anglie pravidelně ztrácí s mužstvy ze spodu tabulky, přehodnotili svůj názor nejenom vlastní příznivci, ale pomalu také už i vedení klubu.

Sportovní francouzský deník L’Équipe, jenž se s ohledem na spekulace okolo Manchesteru United řadí mezi ty důvěryhodnější, přišel se zprávou, že Zidane již tak trochu počítá s nabídkou z Premier League, a proto začal studovat anglický jazyk. Neví se sice, kdy by k případné záměně mělo dojít (nejspíše v období kolem Vánoc), ovšem kdyby se Mourinhova jízda náhodou potkala během své cesty s nějakou další překážkou, patrně se celý tento proces ještě o něco urychlí.

Proč tomu tak je? José je pod novou smlouvou a jeho vyhazov by vedení přišel na nemalé jmění. V současné době se také věří, že Zidane je pouze alternativou, po níž se sáhne, kdyby Mourinho nedokázal výsledky do zimní části sezony, kdy se nejvíce krájí chleba, nějak viditelně zvrátit. S ohledem na to, jakým stylem se prezentují současní hráči (jednoho z nejhodnotnějších kádrů světa) proti celkům, jež by měli dávat s prstem v nose, je více než jasné, že je někde chyba. Tudíž i ta přestavba, která dle názorů mnoha expertů trvá již šest neúspěšných let (od odchodu Sira Alexe Fergusona), je více než nutná.

A právě s ohledem na tento fakt má francouzský kormidelník, co je připraven zaujmout horké křeslo Rudých ďáblů, u sebe seznam posil, jimiž by rád po svém příchodu disponoval. Mezi kandidáty na přestup jsou taková jména, jako je James Rodríguez, Edinson Cavani, Toni Kroos nebo Thiago Alcantara.