Každý z nás občas dělá chyba a každý z nás také musí v životě dělat rozhodnutí, u kterých potřebujete čas, aby se ukázalo, jestli jsou dobrá, nebo naopak špatná. I když si dnes již bývalý hráč Blues nemohl v jeden čas na svůj život v hlavním městě Anglie stěžovat, později to pro něj byla noční můra, z níž mu pomohl až přestup zpátky do Španělska.

Diego Costa působil v Atléticu Madridu, jež Chelsea v jeden moment vyřadilo z Ligy mistrů, a následující ročník se již objevil v kádru celku z modré části Londýna. Španělský reprezentant, jehož kořeny sahají až do Brazílie, byl možná klíčovým mužem v plánech Josého Mourinha (současného trenéra Manchesteru United), ovšem u jeho následovníka (Antonia Conteho) pak byl už jen jakýmsi trnem v oku.

Devětadvacetiletý hráč postupně přicházel o místo v základní sestavě a o tom, že se s ním v klubu nepočítá, se dozvěděl přes pouhou SMS zprávu.

„Nebyly to snadné chvilky. V jeden moment slyšíte toto a podruhé zase něco jiného a lidé pak ani neví, jaká byla skutečná situace,“ reaguje Costa na klepy novinářů.

„Nemám rád lidi, co s vámi nejednají přímo. Kdyby se na vás něco nelíbilo Simeonemu (trenér Atlética Madrid), hned vám to řekne a nebude chodit okolo horké kaše. V Chelsea to ovšem bylo jiné. Tam se celou dobu přetvařovali a pak mi konec oznámili skrze textovou zprávu,“ uvádí.

„Byla chyba připojit se k Chelsea. Netušil jsem, co tam na mě čeká, protože kdyby jo, rozhodl bych se jinak. Ale tak už to v životě chodí,“ říká smutně, přičemž opomíjí jistý tábor fanoušků Blues, který ho stále i po odchodu má rád.

Diego pak nechodil ani na tréninky, kvůli čemuž jej klub nejenže přestal platit, ba naopak mu navíc začal dávat pokuty. Vše to bylo zapříčiněno tím, že hráč už věděl, že se s ním v klubu nepočítá, a tak se nechtěl zúčastnit plánů pro sezonu, v níž nebude mít žádné slovo.

„Nechtěl jsem se tam ani vracet. Kdyby nedala rodina jinak, zůstal bych s ní, protože mi je přednější než nějaké peníze,“ doplňuje.