Když se řekne Liga mistrů, každý z nás ví, o čem je řeč. I neutrální fanoušek, jehož hra s kulatým nesmyslem tolik nezajímá, si v době fotbalového svátku udělá čas, aby se podíval na to nejlepší, co nám tento sport přináší. Nejprestižnější turnaj planety nám již otevřel své brány a spoustu lidí tak začalo zajímat, kdo jej vyhraje. Podívejme se na svědectví několika známých hráčů či trenérů a zjistěme, jestli budou mít pravdu.  

„Doteď neumím pochopit, jak se mohl tým jako Real Madrid vzdát tak kvalitního hráče. Cristiano Ronaldo byl hlavním pilířem celé jejich hry a i když teď také mají dostatek kvality, nemyslím si, že své tažení v Lize mistrů zopakují. Místo nich více věřím Juventusu,“ svěřil se v jednom ze svých posledních rozhovorů Lionel Messi.

„Mám-li posoudit kvality a zkušenosti všech hráčů, které se v tomto turnaji teď pohybují, pak musím říct, že nikdo mě neohromil více než současný kádr Juventusu. Podle mě dojdou až do finále, kde změří své síly s Barcelonou nebo Manchesterem City,“ uvádí dnes již vysloužilý hráč Rudých ďáblů Dimitar Berbatov.

„Osobně si říkám, jak je možné, že Liverpool nevyhrál už něco loni. Jejich styl je přitom k nějaké trofeji přímo předurčen. Asi je to jenom otázkou času, než toto prokletí zlomí, a třeba to bude právě v Lize mistrů!“ říká bývalá legenda Reds Michael Owen.

„Nestěžoval bych si, kdyby se nám to podařilo vyhrát, ale abychom byli na takovou velkou úroveň připraveni, musíme nejprve prokázat stabilitu v domácí lize. Je to běh na dlouhou trať a my jsme stále ve vývinu. Pokud vás ale zajímá, kdo bude celkovým vítězem Ligy mistrů, pak se zeptejte Messiho, do jakého týmu plánuje přestoupit, a budete mít odpověď,“ sdělil mediím uznávaný trenér Manchesteru City Pep Guardiola.

„Jak to bude vypadat? Je tu jeden tým, který nám během léta prokázal své vysoké ambice. Juventus byl už i v minulých sezonách jedním z klíčových adeptů na celkové vítězství Ligy mistrů, ale myslím si, že po příchodu Ronalda jsou nyní největšími favority,“ prozradil šéf Manchesteru United José Mourinho.