Když Rudí ďáblové nastupovali v domácím prostředí proti nováčkovi soutěže z Wolverhaptonu, všichni si mysleli, že se bude jednat o jednoduché utkání, v němž družina portugalského trenéra snadno získá tři body. Jak jsme se ale později přesvědčili, žádné bitva není pro Manchester United zrovna lehká.

I když hráči v červeném doma „pouze“ remizovali, hosté si svou aktivitou říkali někdy o víc, než jen jeden gól. Totéž by ovšem chtěli i někteří hráči kdysi slavného týmu ze severu Anglie, jenže „taktika“ Josého Mourinha jim to nezaručuje. Když byl tedy po zápase francouzský záložník Paul Pogba tázán, proč jeho kolegové na hřišti neútočili o něco víc, odpověď talentovaného středopolaře vzbudila velký rozruch. 

„Na to se neptejte mě, od toho je tu manažer. Ten musí vědět, proč neútočíme,“ odvětil Pogba na otázky novinářů, kteří více nápověd ani nepotřebovali. Josého styl byl úspěšný v minulých letech, ovšem nyní se ďáblům z Old Trafford vyčítá, že svou kvalitou na hřišti (třetí nejvíce utrácející tým za poslední dekádu) by měli předvádět lepší výkony, z nichž by poté vytěžili i lepší výsledky, než těží doposud.

Jak to celé dopadne? Kdekdo už United z boje o titul odepsal a není se čemu divit, začátek sezony, sebevědomí na bodě mrazu a výsledky také nejsou takové, jaké si samotné vedení či fanoušci představovali. Mourinho chodí po tenkém ledě, avšak zdali po něm tímto způsobem dojde až na konec sezony, kde mu bude moct během letního přestupového období získat posily, jaké během toho posledního nezískal, to jest otázkou. Stejně tak je otázkou, zdali Manchester nebude za další promarněný rok potřebovat i něco víc, než jenom dvě, tři nová jména. Čas nelze zastavit, kádr stárne, sebevědomí ubývá a podobně tak ubývá i sil.

Fanoušci tradičního anglického klubu mají nyní dilema. Mají se zastávat svého současného manažera, který chtěl přes léto čtyři posily, avšak vedení v čele s Edem Woodwardem si řeklo, že už utratilo dost a na Mourinhovy požadavky zkušených „třicetiletých“ hráčů odpovídat nebude, nebo si poví dost a pokusí se dát na dalšího ambiciózního trenéra?

Odpověď v tomto okamžiku sami asi nezjistíme, ale pokud si ještě chvíli počkáme, leccos nám napoví, jak to vlastně bude.