V rámci papírových i předsezonních předpokladů se nedá říct, že by někdy Liverpool byl tak blízko k naplnění svého největšího cíle, než je právě nyní. Vyhrát titul v „novodobé“ Premier League se mu ještě nepodařilo, a proto se rozhodl, že je čas s tím něco udělat. Svému snu věří jak trenér, tak hráči a nyní už i fanoušci.

Vše je odvozeneo od skvělých výsledků a předváděné hry, která je podle mnohých expertů nejenom nejlepší na Britských ostrovech, ale také jednou z nejlepších na celém světě. Německý stratég Jurgen Klopp je zastáncem tvrdého a rychlého fotbalu, v němž by fyzicky méně trénovaní hráči zaručeně neměli šanci uspět. Nejběhavější a patrně i nejrychlejší tým naší planety je symbolem nové doby, v níž vládnou právě podobné prvky. Teď je ještě jenom přetavit v kýžený triumf na konci sezony. 

„Už to není jako dřív. Soupeři se s námi bojí utkat. Všichni jsme pracovali velice tvrdě, abychom si podobný respekt vybudovali. Teď jenom těžíme z našich plodů těžké dřiny," říká například obránce Reds Joel Matip. 

Když Klopp přicházel z Dortmundu na sever Anglie, kde se ujal kormidla červeného celku, sdělil světu, že bude potřebovat přibližně 4 roky, aby se jeho podpis plně projevil na předváděné hře. První ročník již přinesl světlé náznaky, ten druhý už Liverpoolu nikdo v rámci naběhaných kilometrů nestačil a v té třetí už jenom dopilovával poslední detaily. Tím je pochopitelně myšleno doplnění „slabších“ pozic na hřišti, mezi něž spadal jak kvalitní obránce - Virgil van Dijk - tak i světové eso na brankářském postu Alisson Becker. 

V současné době má Liverpool již dost široký kádr, aby se mu ve čtvrté sezoně podařilo sáhnout na titul mistra ligy. V cestě mu bude stát především Manchester City, u něhož musíme podotknout, že na Pepa Guardiolu Kloppova družina poměrně umí, a vyloučit bychom neměli ani Chelsea, jež v posledních letech střídá špatnou sezonu s tou dobrou. Nyní je na řadě ta dobrá.