Mladí hráči bývali na přestupovém trhu vždy nejvíce žádaní a nic se na tom nezměnilo ani nyní. Ačkoliv zatím nedokážeme předpovědět, jakou sumu za nizozemského borce katalánský celek vysolí, už teď je jisté, že jsou obě strany spolu v kontaktu. 

Hirving Lozano je mexický reprezentant, jehož si všichni budeme patrně lépe pamatovat z jeho působení na mistrovství světa v Rusku, kde dal jedinou a zároveň vítěznou branku do sítě tehdy úřadujícího mistra z Německa. Tento rychlí křídelník na sebe poutal veškerou pozornost už během aktivní sezony na klubové úrovni, ovšem svými výkony na MS jen potvrdil svou formu a odpověděl tak na poslední otázky všech váhajících skautů, kteří kolem něho kroužili (a stále krouží). 

„Těší mě, že jsem již tak dobrý ročník mohl okořenit ještě lepším mistrovstvím světa. Mrzí mě jenom to, že jsme nedošli dál, avšak náš čas ještě přijde," věří třiadvacetiletý hráč, jenž nepopírá zájem velkých klubů o jeho služby. 

„Podle mého agenta se o mě zajímalo hned několik týmů, avšak ten největší zájem projevila Barcelona," těšilo ho a rovněž nezapomněl podotknout, že přestup do takového vyspělého a úspěšného celku by pro něho bylo splněným snem. 

Teď ovšem ještě minimálně do zimního přestupového období zůstává ve svém současném klubu PSV. „Má budoucnost leží v rukou mého agenta. Nedokáži předpovědět, co se stane, ale rozhodně vím, co chci. Nabídka Barcelony je něco, co se nedá odmítnout," radostně vysvětluje, přičemž nezapomíná ani na své současné spoluhráče. „Nechci ale, aby mě tento zájem nějak odvedl od mých výkonů. Výsledky PSV jsou pro mě v daný moment tím nejdůležitějším," uzavírá.